Slovenija > Črna kronika
7 ogledov

Verižno trčenje na gorenjki

Zastoj Bralka
Verižno trčenje na gorenjski avtocesti je povzročil pijan voznik, ki je vozil prehitro.

Do hude prometne nesreče je ob polpetih prišlo pri Voklem v smeri Jesenic. Nesrečo je povzročil prehitri voznik, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,37 mg/l). Med prehitro vožnjo po prehitevalnem pasu je silovito trčil v avtomobil pred seboj in tako povzročil verižno trčenje.

Poleg vozila povzročitelja so bili v nesreči udeleženi še trije avtomobili, vsi so se eden za drugim pravilno peljali po prehitevalnem pasu. V nesreči so se trije udeleženci telesno poškodovali.

Policisti še zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa, povzročitelju pa so takoj odvzeli vozniško dovoljenje.

Prekrški voznikov, ki so bili ujeti v zastoj

Po nesreči je na gorenjski avtocesti nastal daljši zastoj; po podatkih kranjske policije so v zastoju nekateri vozniki na cestninski postaji Torovo sneli verigo, ki ločuje smerni vozišči avtoceste in tam z vozili obračali nazaj proti Ljubljani. "Opozarjamo, da je to ne le zelo nevarno, pač pa tudi prepovedano," je poudaril Bojan Kos s kranjske policije. Na območje so zato poslali več policijskih patrulj.

Avtocesta je bila po dveh urah od nesreče za promet znova odprta.

Komentarjev 2
  • Nevtrino 12:27 01.oktober 2014.

    "...Do hude prometne nesreče je ob polpetih prišlo pri Voklem v smeri Jesenic. ..."------Še dobro, da je prišlo do nesreče ob polpetih, če bi se zgodila ob čevapčičih, bi bilo huje...Ob 'pol petih' dragi novinarji.

  • Marko Rossi 06:04 27.september 2014.

    vzet vozniško za celo življenje pa je, me zanima koliko bi jih še pijanih vozilo