Slovenija
28 ogledov

Zastoji na avtocestah in čakanje na meji

Kolone na avtocesti Ptuj Žurnal24 main
Nekaj minut po šesti uri so ljubljanske gasilce in policiste poklicali na obvozico, kjer so trčila tri vozila. Tekom dneva pričakovane kolone na slovenskih cestah.

Na hitri cesti Razdrto - Nova Gorica med priključkom Selo in počivališčem Šempas je zaradi prometne nesreče oviran promet proti Vrtojbi/Italiji.

Daljši zastoj je na gorenjski avtocesti pred CP Hrušica proti Avstriji. Kolona je dolga deset kilometrov. Obvozi so možni čez prelaze Ljubelj, Korensko sedlo ali Rateče. Voznikom proti Kranjski Gori priporočamo, da avtocesto zapustijo na izvozu Lesce.

Čakalne dobe na mejnih prehodih:

- Dragonja izstop 45 minut;
- Sečovlje: izstop 20 minut;
- Gruškovje: vstop 30 minut;
- povečan promet je tudi na ostalih MP, a po podatkih policije čakanje ne presega 15 minut.

Verižno trčenje pri Šentjakobu

Pri Šentjakobu proti razcepu Zadobrova so verižno trčili avtodom, terensko in osebno vozilo. Materialna škoda je velika, medtem ko je telesne poškodbe utrpel en udeleženec.

Čez dan se je na slovenskih cestah zgodilo še do več prometnih nesreč: na Senovem so policisti obravnavali padec motoristke, v Semiču je zagorelo osebno vozilo, na avtocesti med Razdrtim in razcepom Nanos je zgodaj dopoldne prišlo do naleta dveh osebnih vozil. 

Ob 11. uri nas je bralec opozoril na avtobus tujih registrskih tablic, ki je stal na počasnem pasu na odseku Vrhnika - Logatec. "Zaradi stoječega avtobusa je prišlo do dolge kolone, zastoj je vse do Vrhnike," je povedal bralec in dodal, da so varnostni trikotnik postavili le okoli dva metra za avtobusom, čeprav bi ga morali vsaj 150 metrov. "Poleg tega potniki avtobusa stojijo na počasnem pasu," je še dodal. V izogib nesrečam svetujemo previdnost na omenjenem odseku.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.