Šport
54 ogledov

"Verjamem, da lahko premagamo tudi Poljake"

evropsko prvenstvo v odbojki 2015, slovenija, nizozemska, tekma za četrtfinale EPA
Po zgodovinskem uspehu na Evropskem prvenstvu v odbojki, uvrstitvi v četrtfinale, je veselje v slovenskem taboru veliko. Igralci pa verjamejo tudi v zmago proti Poljski, ki so jo letos že enkrat premagali, in sicer v polfinalu Evropske lige avgusta.

Slovenski selektor Andrea Giani, ki je treninge ekipe prevzel 16. marca letos, je zelo vesel zmage: "Vesel sem, normalno. Prišli smo do velike zmage, ki bo zelo pomembna za delo naprej. Danes je bila bistvena priprava na tekmo. Fantje so znali napotke iz video dvorane in slačilnice prenesti na igrišče. Prikazali so dobro predstavo in to prav vsi. Tudi pri nekaterih stvareh, pri katerih smo imeli na prejšnjih tekmah težave, smo bili tokrat precej boljši. Čeprav je bilo videti, da je bila zmaga lahka, smo se morali zato zelo potruditi. Predvsem v glavah, tehniko in taktiko že tako ali tako imamo. Nizozemci so danes igrali kot posamezniki, mi pa kot ekipa. Rezultat tega je naša zmaga, v katero smo verjeli tako strokovni štab kot igralci. Vsi verjamemo, da lahko jutri premagamo tudi Poljake. Na prvi tekmi smo oboji igrali odlično in če bo tako tudi na drugi tekmi, so možnosti 70:30 za Poljake. Če pa bodo imeli nekoliko slabši dan, pa verjamem, da jih lahko premagamo."

Tine Urnaut, kapetan slovenske reprezentance, je zmaga označil celo za najslajšo kariero, celo lepšo od tiste v finalu Evropske lige proti Makedoniji: "Res smo pokazali, da lahko vrhunsko igramo, ko je to potrebno. Zelo pomembno je bilo, da smo se tako psihično kot taktično dobro pripravili na Nizozemce in dobro startali, v nadaljevanju smo samo višali svojo raven in prišli do prepričljive zmage. Danes je bil ključen trenutek za to ekipo, mi smo stopili skupaj in dokazali, da znamo igrati tudi pomembne tekme. Imamo pa še rezerve, tu mislim na servis in tudi na protinapad. Tudi glasni bi lahko bili malo bolj. Mislim, da ko se enkrat pride na takšno raven tekmovanja, podcenjevanja ni. Mislim, da nas niso podcenjevali, tudi če so nas, pa mi je za to malo mar. Tudi jutri se bomo borili, vemo, da so svetovno kakovostni, a nas to ne zanima. Verjamem, da lahko premagamo tudi Poljake."

Dejan Vinčić, eden podajalcev, je prepričan, da ima slovenska ekipa še rezerve, ki jih bo lahko vnovčila proti Poljakom: "Igrali smo vrhunsko, igrali smo tako, kot smo se dogovorili. Niti za sekundo nismo dali Nizozemcev priložnosti, da se kosajo z nami. Pokazali smo konstantno igro v vseh elementih, imamo pa še rezerve. Nismo se dali utrujenosti, ko smo stopili na igrišče, smo jo povsem izklopili in pozabili napore prejšnjega dneva, ko nismo imeli normalnega spanca. Danes ne bi mogel izpostaviti niti enega igralca, vsi so bili na visoki ravni, zmagali pa smo kot ekipa. Tudi midva s Pajenkom sva se po dveh slabših tekmah pogovorila, ugotovila, da že dolgo časa igrava skupaj in da ne moreva kar naenkrat imeti težav z uigranostjo. In danes je bilo to dobro. Zdaj se moramo umiriti, počistiti glave in se pripraviti na še eno težko tekmo. S Poljaki imamo neporavnane račune, upam, da jim bomo vrnili za poraz v skupini."

Libero Jani Kovačič pa je priznal, da se ekipi uspeh zdi še nekoliko neverjeten: "Ne moremo verjeti, da se to dogaja, da smo zmagali to osmino finala. Za to smo delali štiri mesece. Pokazali smo, da znamo tempirati formo in da znamo igrati, ko gre za kaj odločilnega. Pokazali smo, da znamo biti preudarni, da znamo stopiti skupaj. Pred tekmo smo bili samozavestni, videti je bilo, kot da gremo vzet nekaj, kar nam pripada. Po skupinskem delu smo se pogovorili, ugotovili, kaj delamo narobe in kaj prav, kar je bilo dobro, smo vzeli v zakup, na slabe stvari pa pozabiti oziroma jih popraviti. Zdaj se moramo spočiti, jutri pa oditi po novo zmago. Seveda smo Poljake sposobni premagati."

Slovenci so premagali Nizozemce v tekmi za četrtfinale s 0:3 (-16, -19, -22). Največ točk za slovensko reprezentanco je zbral Mitja Gasparini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.