Magazin > Bizarno
371 ogledov

Verjeli, ali ne, mnogi to počnejo tudi v službi

samozadovoljevanje Profimedias
Nenavadna navada. Raziskava je pokazala, da številni tudi v času službe masturbirajo. Takšna dejavnost jih menda sprosti.

39 odstotkov delavcev je priznalo, da so se samozadovoljevali v času službe; to je pokazala raziskava portala Time Out New York. V raziskavi iz leta 2012 je to proznalo 31 odstotkov moških.

Danes se k takšni sprostitvi med delovnim časom ne zatekajo le moški, pač pa tudi ženske; tako homoseksualci kot heteroseksualci priznavajo, da so se na delovnem mestu že samozadovoljili. Razlogi so različni.

"Če sem v službi slabe volje in neučinkovit mi masturbacija pomaga, da se moje razpoloženje izboljša," je povedal eden izmed moških, sodelujočih v raziskavi, medtem ko je ena ženska priznala, da enostavno začuti potrebo.

Morda res deluje neprikladno, je rezultate raziskave pospremil omenjeni portal, a samozadovoljevanje na delovnem mestu ima dejansko lahko pozitivne vplive, saj prinaša znižanje kortizola, hormona stresa. Mark Sergeant z univerze Nottingham Trent je celo menil, da bi morali imeti delavci posebne odmore za samozadovoljevanje kot motivacijsko nagrado za dobro opravljeno delo.

Komentarjev 3