Šport > Nogomet
13 ogledov

Roy: Verjemite, ne bo zavrnil Uniteda

louis van gaal EPA
Nizozemski selektor Louis van Gaal je pripravljen sprejeti službo v Manchester Unitedu, je prepričan nekdanji nogometaš Bryan Roy.


Rdeči vragi iščejo zamenjavo za Davida Moyesa, ki so ga s trenerskega stolčka odnesli slabi rezultati. Angleškega prvaka bo začasno vodil legendarni Ryan Giggs, med možnimi nasledniki pa se najglasneje govori o Nizozemcu Louisu van Gaalu.

Bryan Roy, nekdanji nogometaš, danes pa trener Ajaxove rezervne ekipe, je prepričan, da van Gaal ne bi zavrnil ponudbe Manchester Uniteda. ''Še vedno je željan uspehov. Umrl bo na igrišču, saj se ne bo nikoli upokojil. Preveč rad ima to službo,'' je povedal Roy in dodal: ''Nikoli ne bo zavrnil Manchester Uniteda, verjemite mi. To je položaj, ki si ga močno želi. Za United bo to pravo razodetje. Nedvomno je najboljši trener, za katerega sem kdaj igral. Dokazal je, da je eden izmed najboljših na svetu. Zelo je discipliniran, strog in goji napadalno filozofijo. Dobro poznam angleški nogomet, ki zelo ustreza njegovemu slogu.''

Nekdanji nizozemski reprezentant je prepričan, da bi se van Gaal odlično ujel z Robinom van Persiejem. ''Manchester United ima veliko mladih igralcev, ki bodo dobro delali z njim, tako kot starejši, ki ga že spoštujejo. Vem, da se bosta z Robinom dobro ujela. Sposoben je voditi velik klub, saj ima na tem področju veliko izkušenj. Včasih je težko delati z njim. Ne zanikam, da sva imela nekaj težav, a bil sem mlad. Vsak nogometaš mora dati vse od sebe, saj ti ob njegovih taktičnih zamislih ne preostane drugega. Če bodo dali vse od sebe, se bodo zelo dobro razumeli in z njim dosegli veliko uspehov,'' je prepričan Roy.

Moyes razočaran, kriv odnos z igralci?

Angleški mediji poročajo, da naj bi bil Moyes razočaran, ker mu v klubu niso namenili dovolj časa, da bi zgradil zmagovito ekipo. Skysports.com trdi, da Škotu ni uspelo vzpostaviti razmerja, ki ga je s svojimi nogometaši gojil njegov predhodnik Sir Alex Ferguson. Prav to naj bi bil eden izmed glavnih razlogov za neprepričljive rezultate, ki so United stali evropskega nogometa v prihodnji sezoni.

Scholes na pomoč Giggsu

Uradna stran angleškega prvaka razkriva, da se je Ryanu Giggsu, Nickyju Buttu in Philu Nevillu na treningu pridružil tudi Paul Scholes, ki bo pomagal zapolniti praznino po odhodu trenerskega tima Davida Moyesa.

Giggs, Butt, Neville in Scholes so skupaj zbrali 2.453 nastopov za United, številka pa bi se lahko do konca sezone še povečala, saj je Giggs še vedno registriran kot igralec in bi lahko zaigral na kateri od preostalih tekem angleške Premier League.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.