Šport > Nogomet
13 ogledov

''Verjeti moramo, da lahko uresničimo cilj''

večni derbi Anže Petkovšek
Maribor si je na tekmi s Celjem, ki se bori za obstanek v ligi, privoščil nov spodrsljaj v lovu na Olimpijo in ima štiri kroge pred koncem prvenstva tri točke zaostanka za vodilno ekipo Prve Lige TS.

Maribor je na tekmi 32. kroga Prve Lige TS remiziral s Celjem (0:0) in Olimpiji omogočil, da se je na prvenstveni lestvici znova oddaljila na tri točke razlike.

Ljubljančani so v nedeljo gostovali v Kopru, kjer je v prvem polčasu še kazalo na zmago domače ekipe, v drugem pa so gostje uprizorili preobrat ter z goloma Juliusa Wobaya in Denisa Klinarja vpisali eno najpomembnejših zmag letošnje sezone.

Trener Maribora Darko Milanič se zaveda, da so zamudili veliko priložnost, a poudarja, da bodo imeli na zadnjih štirih tekmah še dovolj časa za osvojitev ligaške krone.

''Vedeli smo, da je to ena tistih tekem, ko ima zmaga v boju za naslov in zaradi situacije, v kateri smo se znašli, dodaten pomen. Toda pri tem ne smemo pozabljati na nasprotnika. Kdor meni, da nam bo kaj olajšano ali podarjeno, se moti. Celjani se borijo, da ostanejo v ligi, tudi njihova želja je velika. V tem boju nam tokrat ni uspelo zmagati, k sreči pa za uresničitev cilja ostajajo še štiri tekme,'' je po sobotnem remiju dejal Milanič.

Maribor kljub prizadevanjem, da bi prišel do odločilnega gola, ni našel poti v celjsko mrežo. ''Imeli smo situacije, ko bi lahko boljše odigrali in bili natančnejši, včasih pa je treba pohvaliti tudi nasprotnika, ki se dobro brani. Želeli smo si zmago, a je problem nastal, ko nismo dobro začeli tekme. Celjani so nas predvsem po naši levi strani v prvem polčasu prebijali in poskrbeli za nekaj nervoze v naših vrstah. Potem smo vzpostavili ravnotežje, prevzeli pobudo, imeli žogo več v nogah, vendar nam je tisti ritem, ko smo z več igralci jurišali na njihov gol, uspel šele proti koncu tekme, kar sem si želel videti že prej. Ni nam uspelo zmagati, toda boj še ni odločen. Treba je imeti veliko energije in verjeti v to, da smo sposobni uresničiti cilj, ki ga imamo pred seboj,'' je pojasnil Milanič.

Slovenski strateg bo moral zaradi poškodbe Rodriga Defendija znova nekoliko prevetrtiti svoje taktične zamisli. Brazilski branilec naj bi bil sicer nared do naslednje ligaške preizkušnje. ''Tem težavam se nikakor ne moremo izogniti, nekateri fantje igrajo veliko tekem zapored brez možnosti zamenjave. Predvsem v obrambni vrsti težave nikakor ne pojenjajo. Moramo se prilagajati, v tej končnici sezone je treba vzdržati in odigrati na najvišjem nivoju. Za naslednjo tekmo se je po izključitvi Filipovića spet skrčil izbor igralcev, ki bi lahko igrali na štoperskem položaju. Imamo pa dovolj časa do sobote, da bo Defendi nared za nastop, da ne bodo skrbi še večje, kot so v tem trenutku,'' je zaključil Milanič.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.