Avto
127 ogledov

Verjetno najbolj udoben otroški sedež na svetu

Volvo in otroški sedež Volvo
Volvo se je odločil, da luksuz svojega novega moela XC90 ne bo nudil le odraslim, temveč ga bodo več kot le kanček deležni tudi najmlajši potniki.

Gre za nadgradnjo pred časom predstavljenega koncepta XC90 exellence in lounge console, v katerem so Švedi odstranili sopotnikov sedež in obenem s posebno konzolo ponudili razkošje prostora petičnim potnikom. 

Sedaj so šli korak dlje in konzolo, ki je lahko počivalnik za noge, skladišče čevljev ali multimedijski zaslon, preuredili tako, da je nanjo mogoče pritrditi tudi otroški sedež. Seveda je v varni maniri obrnjen vzvratno, saj severnaki vztrajajo, da bi se morali tako voziti vsi otroci do tretjega ali celo četrtega leta. Poleg tega so našli tudi prostor za toaletne potrebščine in plenice. Steklenička? Ni problema, zaradi posebnih ogrevanih držal bo mleko vedno toplo. 

Glede varnosti ni niti najmanjšega pomisleka, volvo XC90 s številnimi novimi tehnologijami za preprečevanje nesreč in blaženje njihovih posledic odkrito cilja na titulo najvarnejšega serijskega avtomobila na svetu ta hip.

Eminentnim mamicam bi potovanje v takšnem volvu moralo resnično prijati, še posebej, ko se bo uveljavila thnologija avtonomne vožnje. Otrokom pa seveda tudi. Morda bosta vozilo kmalu izkoristila že princ Karl Philip in Sofia, ki sta si nedavno obljubila večno zvestobo. Volvo je namreč že leta uradni prevoznik švedske kraljeve družine.

dezurni@zunal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.