Šport
42 ogledov

Verstappen ne bo podlegel pritisku

max verstappen EPA
Max Verstappen se po besedah šefa Christiana Hornerja ne ozira na kritiko njegovih profesionalnih kolegov.

Dirkač Red Bulla Max Verstappen ima po turbulentni VN Belgije za seboj razmeroma miren konec tedna v Monzi, kjer je po zaslugi slabega starta nazadoval na enajsto, na koncu pa osvojil sedmo mesto.

Osemnajstletnik, ki je Mednarodno avtomobilistično zvezo (FIA) pripeljal do tega, da je spremenila postopek za pridobivanje dirkaške superlicence, se je zaradi nevarne vožnje na Spa-Francorchampsu znašel na udaru aktualnih in nekdanjih dirkačev.

Direktor dirk Charlie Whiting mu je izrekel blago opozorilo, kar pa bo besedah Christiana Hornerja ne bo imelo nobenega vpliva na mladega dirkača.

''V Monzi je odpeljal zelo dobro dirko in poskrbel za nekaj lepih prehitevanj, še posebej Sergia Péreza. Mislim, da se njegov pristop v primerjavi s prejšnjimi dirkami ni prav nič spremenil,'' je povedal šef Red Bulla.

''Nisem opazil, da bi imelo to nanj kakršenkoli vpliv. On je mlad fant, ki pridobiva različne izkušnje, raste in se uči. Ko pri vsakem 18-letniku, gre skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Max je osredotočen na dirkanje. On je, kdor pač je. Nadaljuje z dirkanjem in ne bo se spremenil samo zato, ker nekdo meni, da bi se moral,'' je svojega varovanca upravičil Horner.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.