Šport
105 ogledov

Slovenski prvoligaš postregel z "bombo"

Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale EPA
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je novi trener slovenskega prvoligaša Koper 2013.

Črnogorski rokometni strokovnjak Veselin Vujović, ki je slovensko reprezentanco na evropskem prvenstvu 2017 popeljal do bronastega odličja, bo v prihodnji sezoni trener rokometnega kluba RD Koper 2013.

Vujović bo v Kopru nasledil Zorana Jovičića, ki bo poslej delal z mlajšimi selekcijami primorskega kluba. Novico je potrdil tudi predsednik kluba Aljoša Bertok.

Koprčani so lansko sezono zaključili na četrtem mestu najmočenjše slovenske lige. "In padla je bomba, ma kakšna bomba... Vujo prihaja v Koper!!!" je novico pospremil slovenski prvoligaš.

"Po rezultatu, ki smo ga dosegli v Franciji, sem pričakoval dogovor s katerim od velikih evropskih klubov, imel sem stike s Flensburgom in Kielom, a bolj konkretne so bile ponudbe manjših klubov s Poljske, iz Romunije, Ukrajine. S tem se ne bi afirmiral kot trener, poleg tega bi bil še daleč od dogajanja v reprezentanci, ki jo čaka evropsko prvenstvo na Hrvaškem. Po tekmi s Portugalsko so pristopili k meni ljudje iz koprskega kluba, zamisel so podprli tudi pri RZS, ker v Kopru igra šest mladih reprezentantov. Finančna nagrada ne bo posebej bogata, a bi rad predvsem obdržal dobro formo kot trener, to pa je mogoče le, če si vseskozi na klopi, na pa med pogovori v lokalu ali pred televizijo," delo.si citira črnogorskega strokovnjaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.