Šport
21 ogledov

Drevi za prvo mesto v skupini

veselin vujović EPA
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo drevi igrala svojo zadnjo tekmo v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Franciji.

Izbranci selektorja slovenske izbrane vrste Veselina Vujovića so na uvodnih štirih tekmah osvojili sedem od možnih osem točk, po uvodnih zmagah nad Angolci, Islandci in Makedonci so nato remizirali s Tunizijci.

Slovenski in španski rokometaši so v preteklosti odigrali številne dvoboje na velikih tekmovanjih. Večina se jih je končala v korist Špancev, lani pa so Vujovićevi izbranci malce obrnili ta trend in si po zmagi na kvalifikacijskem turnirju v švedskem Malmöju s 24:21 izborili nastop na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Le nekaj mesecev pred tem sta se izbrani vrsti pomerili tudi na evropskem prvenstvu na Poljskem in se v Vroclavu razšli z neodločenim izidom 24:24.

Slovenija se je doslej dvakrat pomerila s Španijo na svetovnih prvenstvih, na obeh je izgubila - pred dvema letoma v Dohi s 26:30, pred štirimi v Barceloni pa na polfinalni tekmi z 22:26.

SP 2017, skupinski del, 5. tekma:

Skupina B

ob 20.45
Slovenija - Španija

LESTVICA:
1. Španija 8
2. Slovenija 7
3. Makedonija 4
4. Islandija 3
5. Tunizija 2
6. Angola 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.