Slovenija
5 ogledov

Helikopter ni mogel do alpinista

gorsko reševanje Žurnal24 main
Veter razkril ostrešje hiše v Mozirju, pri Kranju ter na stavbi podjetja Prevent v Slovenj Gradcu. Težave so imeli tudi gorski reševalci, ki so reševali alpinista na Storžiču.

Že dopoldan so bili gorski reševalci obveščeni o poškodovanem planincu na Storžiču. Po pisanju Slovenskih novic je šlo za pripravnika iz Alpinističnega odseka Planinskega društva Ljubljana - Matica, ki je po padcu v steni utrpel poškodbe prsnega koša.

Zaradi vetrovnega vremena, ni mogel pomagati helikopter slovenske vojske, ponesrečenca pa so nekaj po 15. uri začeli spuščati v dolino in so ga po poročanju spletnega portala časnika že prevzeli reševalci nujne medicinske pomoči z Jesenic.

Veter odkrival strehe in rušil panoje

Gasilci so morali zaradi močnega vetra danes posredovati na več krajih. Močan veter je razkril ostrešje stanovanjske hiše v Mozirju, odnesel del strehe v Tenetišah pri Kranju ter del strehe v dolžini sedmih metrov na stavbi podjetja Prevent v Slovenj Gradcu.

Na Bleiweisovi ulici v Kranju je nagnil reklamni pano. Da ne bi padel na cesto, so ga gasilci položili na tla. Odtrgal se je tudi reklamni transparent na Jesenicah ter v poslovni coni v Kranju, medtem ko so morali gasilci na cesti Golnik - Seničevo odstranjevati tudi drevo, ki je padlo na cesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.