Slovenija
32 ogledov

Veter odnaša strehe, voda zaliva kleti

posledice vetra v občini Ilirska Bistrica Bralka
Slovenijo je zadelo poslabšanje, ponekod dežuje, precej težav z dežjem in vetrom pa imajo predvsem na severovzhodu Slovenije. Od tam poročajo o poplavjenih kleteh, podrtih drevesih in odkritih strehah.

V nevihti, ki je divjala po Podravju, je padala tudi toča. Po prvih informacijah je toča udarila v občinah Gorišnica (v naselju Formin), Markovci (naselje Stojnci), Videm in Podlehnik.

Veliko dela imajo gasilci v Murski Soboti. na Pušči je odkrilo streho na dveh hišah, tretjo hišo je poplavilo. Pri Maximusu je vejevje na cestišču.Na Markišavski ulici je podrto drevo, v Kupšincih pa  električni drogi. Na Pušči cesta ni prevozna.

Na Osnovni šoli Markovci je odkrilo streho, v Ljutomeru je poplavilo trgovino KIK, v naselju Bučkovci v občini Ljutomer je močan veter podrl drevo čez cesto.

Del strehe je odkrilo tudi na hiši v Bresnici in ter na gospodarskem poslopju v Podgorcih v občini Ormož.

Meteorne vode niso prizanesle niti Ljubljani, po poplavilo je lokal na Mali ulici v centru mesta.

Do torka popoldne bo ponekod v severovzhodnih krajih, predvsem v krajih med Koroško in Prekmurjem, padlo več kot 40 litrov dežja na kvadratni meter.

Hidrologi na Arsu opozarjajo, da se bodo v torek zjutraj in čez dan lahko povečali pretoki in presegli opozorilne vrednosti ter se razlili po strugah. Ob močnejših krajevnih padavinah v drugem delu noči na torek lahko hitro porastejo pretoki manjših rek in hudournikov.

V sredo bo sončno in spet toplejše vreme. Zjutraj bo po nekaterih kotlinah megla. Popoldanske plohe bodo malo verjetne. Tudi v četrtek in petek bo sončno, predvsem v četrtek popoldne bodo v notranjosti Slovenije nastale krajevne plohe ali nevihte. Vikend pa bo, kot kaže, zelo lep.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.