Slovenija
26 ogledov

Veter podira drevesa in električne drogove ter odkriva strehe

Podrto drevo padlo na avtomobile Sanjin Strukic/PIXSELL
Severovzhod države: Podrta drevesa, odkrite strehe, nagnjeni električni drogovi.

Na severovzhodu države se je močno okrepil jugozahodnik, ki piha že do 60 kilometrov na uro. Veter podira drevesa in električne drogove, razkril je tudi streho gospodarskega poslopja, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

Na območju občine Slovenske Konjice je brez oskrbe z elektriko zaradi prevrnjenega električnega droga ostalo okoli 200 odjemalcev, ki se napajajo z daljnovoda Poljčane. Prav tako ni električne energije v Branoslavcih pri Ljutomeru.

Sicer pa bo ponoči in zjutraj povečini pretežno oblačno, ponekod na Primorskem tudi megleno, le na severovzhodu bo sprva še delno jasno. V zahodni polovici države se bodo pričele pojavljati padavine, drugod bo sprva še povečini suho. Jugozahodni veter se bo polegel. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 11 stopinj Celzija.

Jutri čez dan se bo dež okrepil in razširil nad vso državo. Popoldne se bo veter obračal na severovzhodno smer, od vzhoda se bo začelo hladiti. Zvečer bo na Primorskem zapihala zmerna burja, ki se bo v noči na soboto še krepila. Meja sneženja se bo v noči na soboto spuščala. Najvišje dnevne temperature bodo popoldne od 4 do 13 stopinj Celzija, je še zapisano na spletni strani Arsa.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.