Slovenija
91 ogledov

Veter podira drevesa, strele netijo požare

Neurje
1/3
Sobotainfo.com
Po napovedih agencije za okolje so se nad delom države razbesnele nevihte. Posebej hudo je na severovzhodu države.

Na severovzhodu države so zabeležili več padcev dreves zaradi močnih sunkov vetra. V Mariboru je tako večje drevo padlo na objekt balinarskega društva. V Šentilju je po podatkih uprave za zaščito in reševanje veter podrl več dreves in razkril dve strehi. Več dreves in nekaj električnih drogov je veter podrl tudi na Tišini. V Ižakovcih na Otoku ljubezni je močan veter podrl pet dreves, eno od teh je padlo na objekt.

Bralka nam je posredovala tudi fotografijo dreva, ki ga je na hišo podrlo v Nazarju.

Po državi je tudi večkrat zagorelo, nekaj požarov gre pripisati udarcem strel. Na transformatorju v Pristavi je zagorela streha. V Veliki Poljani je zaradi udara strele zagorela streha, v Turnišču pa poljščine. V Ljutomeru je izbruhnil požar v tamkajšnjih industrijskih objektih.

V večjem delu Slovenije je agencija za okolje sicer napovedala veliko toplotno obremenitev, zato je bilo tekom dneva mogoče pričakovati poletne nevihte."Popoldne in zvečer so možne močnejše nevihte z nalivi in sunki vetra, ni izključen tudi pojav toče," je v izdanem opozorilu opozarjala Agencija RS za okolje, kjer ob tem ne izključujejo možni porasta hudourniških voda.

Verjetnost trenutnega pojavljanja toče si lahko ogledate na spodnji animaciji ....

Komentarjev 1
  • matermila 15:08 24.junij 2017.

    To je bilo včeraj in to naj bi bile novice?