Slovenija
42 ogledov

Veter ruva drevesa in razkriva strehe

podrto drevo bralka Radica
Po nekaterih predelih države piha okrepljen jugozahodnik, ki po nižinah dosega hitrost okoli 70 km/h, v višjeležečih krajih pa tudi nad 100 km/h.

Vetrolom je povzročil že precej preglavic; odkrite strehe so na širšem mariborskem območju, kjer je tudi nekaj podrtih dreves. Podrta drevesa so med drugim ogrožala vozila na cesti Vuzenica - Vuhred. Močan veter drevesa ruva tudi na Dolenjskem in v Beli krajini, kjer mestoma prihaja tudi do prekinitve oskrbe z elektriko.

V Kočevju je bilo dopoldne zaradi močnega vetra drevo naslonjeno na kabel telefonskih komunikacij. Posredovali so gasilci PGD Kočevje, ki so drevo razžagali in kabel sprostili.

Težave poleg močnega vetra povzroča tudi deževje; v zadnjih šestih urah je v Posočju padlo od 30 do 90 l dežja na kvadratni meter, drugod na zahodu od 5 do 10 litrov. "Predvidoma do sredine noči bo padlo še od 30 do okoli 70 litrov dežja na kvadratni meter, lokalno lahko tudi več. Ob prehodu fronte zvečer bodo možne tudi nevihte s krajevnimi nalivi," napovedujejo na Agenciji za okolje.

Vremensko dogajanje se bo umirilo v drugem delu noči.

PREBERITE TUDI:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.