Slovenija
18 ogledov

Veter ruval drevesa, voda zalivala stanovanja

Na Obali je neurje podrlo več sto dreves.
1/2
Žurnal24 main
Napovedi vremenoslovcev so se uresničile. Po celotni državi so se temperature krepko znižale. Burja na primorskem že celo dopoldne povzroča težave.

Agencija RS je za današnji dan izdala opozorilo o burji, ki lahko na primorskem tudi preseže sto kilometrov na uro. Nekaj težav je že povzročila predvsem na obalnem delu. V Ajdovščini Ankaranu, Kopru in Sv. Antonu je veter podrl več dreves in lomil veje.

V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo na Primorskem pihala močna burja. Najmočnejši sunki bodo presegali hitrost 100 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

Včeraj toča in dež

Vreme je včeraj povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Najhuje je bilo v okolici Ljubljane, kjer je veter ruval in lomil drevesa. Voda je zalila stanovanjsko hišo na Dolenjski cesti v Ljubljani, veter pa je drevo podrl tudi v križišču Zimermanove ulice in Vevške ceste. Gasilci pa so morali iz kleti dveh stanovanjskih hiš izčrpati meteorno vodo.

Hladna fronta je ponagajala tudi v severovzhodni Sloveniji. V kraju Cerkvenjak je na cesto med Brengovo in Drbetinci zaradi deževja naneslo zemljo iz njive, cestišče pa so morali gasilci čistiti tudi v Dornavi in Juršincih, so sporočili s Centra za obveščanje RS.

Težave z vremenom so imeli tudi gasilci na koprskem območju. Zaradi močnega vetra so morali za ladijski promet zapreti tudi koprsko pristanišče, ki bo zaprt do nadaljnjega.

Na območju Maribora in Slovenj Gradca je dež nanašal pesek na cesto, voda pa je vdirala v stanovanjske objekte. Ob 17.41 je meteorna voda zalila tudi ogledni depo Tehniškega muzeja v Soteski.

Ob 8.57 se je v bližini stanovanjske hiše v naselju Šober v Mariboru sprožil zemeljski plaz v dolžini okrog 6 metrov in poškodoval lokalno cesto. Cesta je neprevozna, stanovanjska hiša v bližini pa ni ogrožena. Dostop do bližnjih stanovanjskih hiš je možen po drugi cestiO dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Izboljšanje šele v sredo

Danes bo večinoma oblačno in hladno. Dopoldne bo v južni polovici Slovenije še deževalo, meja sneženja bo na okoli 800 metrov nadmorske višine. Na Primorskem bo pihala močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14 stopinj C.

Jutri bo na zahodu delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, ponekod v vzhodni in južni Sloveniji bo občasno še deževalo. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah okoli 0, najvišje dnevne do 13 do 19 stopinj C, poroča Agencija RS za okolje.

Topleje bo šele torek, ko bo oslabela tudi burja na Primorskem. A ne za dolgo, poslabšanje se nam obeta spet v sredo, ko bo spremenljivo oblačno, občasno bo deževalo.

Komentarjev 1
  • fazko 14:05 13.maj 2012.

    Kak lahko poročate in takp govorite enostransko samo ljubljana je donila najhujše če je bilo po celi sliveniji deževno in kar hudo.Ljubljana mora bit v ospredju da kdo od drugod ne jamra da ni dobil odškodnine plačane ker je ostala ...prikaži več v ljubljani -mislim na zavarovalnice.