Slovenija
82 ogledov

Veter že povzroča hude težave, pritisnil bo še mraz

Podrto drevo Reuters
Gasilci imajo polne roke dela. Močan veter odkriva strehe in podira drevesa ter električne drogove. S severnimi vetrovi pa v višinah priteka nad naše kraje z močnimi severnimi vetrovi hladen in občasno bolj vlažen zrak.

V zgornjem Posočju, pod Karavankami in v severovzhodni Sloveniji piha močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki dosegajo med 70 in 90 km/h.

Veter je težave v severovzhodni Sloveniji in na Gorenjskem povzročal že včeraj. V Hajdini je močan veter podrl drevo na cesto, gasilci so morali odstranjevati podrta drevesa v Apačah, pri Hotizi, v Lendavi, Središču ob Dravi, Ormožu, Beltincih, Hajdini in Središču ob Dravi in večkrat v Gornji Radgoni.

Popoldne je v Sv. Juriju v občini Rogatec močan veter odkril streho na gospodarskem poslopju. Pri Habakuku v Mariboru je veter odkril pet kvadratov strehe na stanovanjskem objektu in deset kvadratov strehe na gospodarskem poslopju. Gasilci so prekrili in sanirali poškodovani strehi.

Telefonski drog na vozeče vozilo

Nekaj pred deseto se je v Dankovcih, občina Puconci, zaradi močnega vetra podrl telefonski drog in padel na vozeče osebno vozilo.

Zvečer se je veter okrepil v Kranju, kjer je na Cesti Jaka Platiše odkril del strehe na objektu, na Partizanski cesti pa podrl tri drevesa. Malo pred osmo je veter odkril del aluminijaste strehe na stavbi Mercator centra v Tržiču. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so streho z vijaki začasno pričvrstili nazaj.

Gasilci so morali posredovati tudina cesti Hraše-Studenčice, kjer je zaradi vetra na cestišče padlo večje drevo. V naselju Stara Fužina je veter sinočio odkril strehi na dveh stanovanjskim objektih.

Veter bo oslabel, pritisnil bo mraz

Danes bo, kot napoveduje Arso, deloma jasno z občasno zmerno oblačnostjo, na vzhodu pretežno oblačno, najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 11, na Primorskem do 15 stopinj C.

Jutri bo pretežno jasno, veter bo do jutra oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, ob morju okoli 3, najvišje dnevne od 11 do 15 stopinj C.

Vreme | Avtor: Arso Arso

Komentarjev 3
  • zdrej 08:55 21.april 2017.

    To je populizem, kaj pišeš. Ta infrastruktura se je delala v preteklih desetletjih, ne v preteklih letih, ko smo polnili riti bankirjev oni pa so si izplačevali milijonske nagrade.

  • miho 09:39 20.april 2017.

    To je najbrž posledica varčevanja v preteklih letih, ko smo denar pognali v banke, namesto za obnovo infrastrukture, čeprav bi bilo to ekonomsko upravičeno takrat - večji izdatki za državne investicije bi povečali število zaposlenih, s tem pa tudi potrošnjo ...prikaži več prebivalstva, ker bi ljudje vsaj v malo večji meri videli, da delo je, da se ni za bati za prihodnost.

  • Avatar Leon
    Leon 09:06 20.april 2017.

    Telefonski drog na vozeče vozilo..................? Telefonski drog NE SME pasti na vozišče ,če delujejo vse službe nadzora ! Slovenija je izjema .