Šport > Moto športi
9 ogledov

Vettel: ''Ali je Hamilton našel bližnjico?''

vettel hamilton rosberg EPA
Akutalni svetovni prvak Sebastian Vettel (Red Bull), ki bo dirko za VN Velike Britanije začel s tretjega mesta, se je čudil rezultatu Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Dirko za VN Velike Britanije bo s prvega startnega mesta začel Lewis Hamilton (Mercedes), ki je za štiri desetinke sekunde ugnal moštvenega kolega Nica Rosberga.

Tretje mesto si je privozil Sebastian Vettel (Red Bull), ki je priznal, da je bil Hamilton v soboto nepremagljiv. ''Ali je Hamilton našel bližnjico ali pa ima tukaj nekaj posebnega,'' je povedal akutalni svetovni prvak. ''Odpeljal je fenomenalen krog izven našega dosega. Naredili smo, kar smo lahko,'' je dodal Vettel, ki je za devet tisočink sekunde ugnal Marka Webbra (Red Bull).

Hamilton je v Silverstonu osvojil drugi najboljši startni položaj v letošnji sezoni. S prvega mesta je začel dirko za VN Kitajske, kjer se je uvrstil na tretjo stopničko. Nekdanji svetovni prvak je z brezhibno vožnjo ugnal Rosberga, zmagovalca treh kvalfikacij v letošnji sezoni, in osvojil 28. najboljši startni položaj v karieri. ''Neverjetno. Počutim se tako kot leta 2007,'' je povedal 28-letnik in dodal: ''Pogled na množico je sijajen. Toliko obiskovalcev in to je bil krog za njih. Vse zasluge gredo ekipi. Opravili so fenomenalno delo in ves čas izboljšujejo dirkalnik.''

''Kralj kvalifikacij''

Mercedes si je v zadnjih mesecih pridobil naziv ''kralja kvalifikacij'', saj je srebrna puščica očitno najhitrejša v dirkanju na en krog, medtem ko je na dirki zgodba povsem drugačna. ''Nedvomno bo težko zadrževati Sebastiana. Naš tempo na dolgi rok ni tako slab, kot je bil v preteklosti, zato upam, da bomo dosegli dober rezultat. Jutri bom dal vse od sebe in prepričan sem, da Nico prav tako,'' je zaključil Hamilton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.