Šport > Moto športi
51 ogledov

Vettel čustveno okrcal šefa Pirellija

Sebastian Vettel, VN Belgije EPA
Potem ko je Nicu Rosbergu guma počila med petkovim treningom, je tudi Sebastian Vettel postal žrtev Pirellijevih gum.

Med Veliko nagrado Belgije na progi Spa je večkratnemu prvaku Sebastianu Vettlu počila guma v predzadnjem krogu. Vettel je sicer uspel obvladati dirkalnik tudi s počeno gumo, a je s tretjega mesta nazadoval na dvanajsto. 

Po tekmi je Vettel stopil do šefa Pirellija, ki je začutil jezo Nemca. "Tvoje gume so smrtno nevarne," naj bi Vettel zabrusil Paul Hemberyju

V kasnejšem intervjuju za nemško televizijsko postajo RTL je Vettel še natančneje opisal svoje občutke. "Sicer moram paziti, kaj sedaj rečem. A se počutim, kot da bi me Pirelli zafrkaval. Če se mi to zgodi 200 metrov pred ovinkom, udarim s 300 kilometrov na uro v varnostni zid. Gume so izjemno slabe," je povedal nemški prvak in s tem sprožil novo debato o gumah v Formuli 1.

Tudi Rosberg s srečo v nesreči

"Razumem, da se je razjezil, saj je zaradi počene gume izgubil mesto na stopničkah. O vsem se bomo pogovorili še v miru," je šef Pirellija razložil za Bild. 

Že med treningu v petek je zaradi počene gume prišlo do nesreče Nica Rosberga. Rosbergu je v drugem treningu pri hitrosti 230 km/h počila guma. 

"To res ni bila prijetna izkušnja. Obrat za 360 stopinj pri hitrosti 320 km/h je nekaj res nepričakovanega. Na srečo nisem treščil v zid. Pred dogodkom nisem občutil prav nič posebnega, vse se je zgodilo brez opozorila. Potrebna bo temeljita analiza. Pred vrtenjem sem se počutil zelo hitrega in samozavestnega," je takrat povedal Nico Rosberg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.