Šport > Moto športi
15 ogledov

Vettel ne želi statusa prvega dirkača

Kimi Räikkönen in Sebastian Vettel EPA
Sebastian Vettel meni, da si kljub boljšim predstavam v letošnji sezoni ne zasluži statusa prvega dirkača rdečih iz Maranella.

Štirikratni svetovni prvak, ki je po koncu lanske sezone v rdečem dirkalniku nasledil Fernanda Alonsa, pravi, da ne potrebuje posebnega tretmaja s strani Ferrarijevih inženirjev, čeprav ima osem dirk pred koncem prvenstva skoraj dvakrat toliko točk kot njegov moštveni kolega Kimi Räikkönen (160 > 82).

Vettel se je z drugo zmago v sezoni na dirki za VN Madžarske približal vodilnima srebrnima puščicama, nato pa v Spaju ostal praznih rok, s čimer je njegov zaostanek za Lewisom Hamiltonom narasel na 67 točk.

Nemški dirkač kljub dobrim rezultatom ne verjame, da ima realne možnosti v boju za naslov prvaka, zato je prepričan, da Ferrari ne bi smel delati razlike med svetovnima prvakoma, kot je to počel v času vladavine Michaela Schumacherja.

V primeru, da bodo njegove možnosti v boju z Mercedesom poskočile, pa Vettel priznava, da se ne bi branil pomoči moštvenega kolega.

''Če se poteguješ za naslov prvaka in kasneje v sezoni postane jasno, da je v igri za naslov samo en dirkalnik, potem je jasno, kaj moraš narediti,'' je povedal Vettel in dodal: ''Glede na naš položaj, če pogledate zaostanek, ki sem ga omenil, je najbolje, da dirkamo naprej in se osredotočimo nase ter se ne obremenjujemo z drugimi ekipami.''

Skupni seštevek (11/19):

1. Lewis Hamilton (Mercedes) 227
2. Nico Rosberg (Mercedes) 199
3. Sebastian Vettel (Ferrari) 160
4. Kimi Räikkönen (Ferrari) 82
5. Felipe Massa (Williams) 82
6. Valtteri Bottas (Williams) 79

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.