Magazin > VIP
28 ogledov

Vettel občinstvo ganil do solz

kehm, brawn EPA
Podelitev nemških medijskih nagrad. Michaelu Schumacherju so sinoči podelili nagrado "Millennium-BAMBI“.

Sedemkratnemu svetovnemu prvaku formule 1 v čast je spregovoril dirkač Sebastian Vettel. "Najino prijateljstvo me navdaja s srečo in ponosom, a tudi z žalostjo. Želim si namreč, da bi ti nagrado lahko podelil osebno. Dragi Michael, kot človek in športnik si zelo veliko dosegel. Za uspehe ti želimo čestitati. Iskrene čestitke“ je povedal Vettel.

Nagrado je v Schumacherjevem imenu prevzela njegova menedžerka Sabine Kehm. "Lahko se le zahvalim v njegovem imenu. Michaelova družina se je nagrade zelo razveselila, saj se je z njo v ospredje spet pomaknil pogled na Michaela kot osebo, ki je v več kot 20 letih na športni in medčloveški ravni veliko dosegla. Michael se je vedno boril. Vztrajnost in športni duh mu bosta v tem času v veliko pomoč,“ je povedala.

Ross Brawn, nekdanji direktor moštva Ferrari, pa je dodal: "Michael bije novo bitko – ki jo bo na svoj način odločil sebi v prid.“

Zakaj so Schumiju nagrado podelili šele sedaj?

"Počastili smo izjemno športno osebnost, ki je vzor mladim in eden največjih športnikov v Nemčiji,“ je odločitev razložila Patricia Riekel, odgovorna urednica revije Bunte. V obrazložitvi komisije, ki podeljuje bambije, pa so zapisali: "Kombinacija izjemne nadarjenosti in gorečih ambicij je iz njega naredila športnika stoletja. (...) Sanje dečka iz Kerpna, ki je bil že v svojem gokartu najhitrejši, so se uresničile. Michael Schumacher je legenda, kljub temu pa je vedno ostal družinski človek. Kljub svetovni slavi."

Schumacher se je konec lanskega decembra v Franciji hudo ponesrečil. Med smučanjem je padel in močno poškodoval glavo. Več tednov je bil v umetni komi, ko se je njegovo stanje izboljšalo, pa so ga premestili domov, kjer naj bi zanj skrbelo več zdravnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.