Šport
26 ogledov

Vettel obračunal s svojim naslednikom

sebastian vettel daniil kvjat Youtube
Sebastian Vettel je bil po dirki za VN Kitajske besen na Daniila Kvjata, ki je pripomogel k trčenju obeh Ferrarijev v uvodnem ovinku tretje preizušnje sezone.

Uvod dirke za VN Kitajske je zaznamovalo trčenje obeh Ferrarijev, h kateremu je s tvegano vožnjo pripomogel dirkač Red Bulla Daniil Kvjat, ki je leta 2015 v avstrijski ekipi zamenjal Sebastiana Vettla.

Kimi Räikkönen je v prvem ovinku zapeljal preveč na široko, kar je Vettlu omogočilo, da se je znašel kolo ob kolesu z moštvenim kolegom. Priložnost je želel izkoristiti tudi Kvjat, ki je napadel po notranji strani in štirikratnega svetovnega prvaka prislili, da je zavil v levo in posledično trčil v Räikkönena, ki je moral predčasno zapeljati v bokse.

Vettel je svojega naslednika v Red Bullu označil za ''norca'', njegov manever pa ''samomorilski''.  Med čakanjem na podelitev se je odločil, da bo 21-letnemu Rusu napel nekaj krepkih.
''Sprašuješ, kaj se je zgodilo na startu? Če ne bi šel v levo, bi se zaletel v oba in vsi trije bi odstopili,'' je jezno odvrnil Vettel. ''Prišel si kot torpedo,'' je dodal nezadovoljni Nemec, ki je dirko končal na drugem mestu. Rosberg se je ob tem več kot očitno zabaval.

Kvjat mu je odvrnil, da je ''dirkal'', a Vettel se ni pustil prepričati. ''Če bi vztrajal na svoji liniji, bi se vsi zaleteli.'' Prepir se je zaključil s Vettlovo ugotovitvijo, da je imel Kvjat ''tokrat srečo''.

Nemec je na tiskovni konferenci še enkrat spregovoril o incidentu in priznal, da ga je v slabo voljo spravilo trčenje z dirkalnikom iz iste garaže. ''Škoda. Res si ne želiš dotika z dirkalnikom iste barve. Imela sva srečo, saj sva lahko oba nadaljevala. To ni bil najboljši rezultat za ekipo in zato mi je žal,'' je povedal Vettel, ki je še drugič letos premagal moštvenega kolega. Räikkönen je dirko končal na petem mestu.

Kvjat je na tiskovni konferenci vztrajal pri svojem. ''Videl sem prostor in poskusil. Ja, strinjam se s Sebom, da je bilo tvegano, a takšne poteze ti prinesejo stopničke. On je na stopničkah, jaz sem na stopničkah. Vse je v redu. Še naprej bom tvegal in upam, da bo to spoštoval,'' je pristavil Rus.

Po prvih treh dirkah sezone v skupnem seštevku vodi Rosberg, ki se je v Šanghaju veselil šeste zaporedne zmage, tretje v letu 2016. Na dugem mestu ostaja Lewis Hamilton, ki je bil tokrat sedmi. Aktualni svetovni prvak ima 36 točk zaostanka za moštvenim kolegom. Daniel Ricciardo je še tretjič zapored dirko končal na četrtem mestu in v skupnem seštevku zaostaja le za obema srebrnima puščicama.

vettel | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.