Šport
24 ogledov

Vettel potrdil: "Red Bull blokiral testiranja"

sebastian vettel EPA
Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je potrdil, da mu je moštvo Red Bull preprečilo testiranje s Ferrarijem po koncu zadnje dirke sezone, ki bo v Abu Dabiju.

Pred časom ste lahko prebrali, da Sebastian Vettel po koncu letošnje sezone v Abu Dabiju ne bo mogel testirati Ferrarijevega dirkalnika F14 T, saj po pogodbi lahko Red Bull zapusti pet dni po zadnji dirki, ko bodo testiranja že končana. Aktualni svetovni prvak je razkril, da je Red Bull blokiral prestop v roku, ki bi mu omogočil testiranje v Abu Dabiju. 

"V prvi vrsti se veselim dirke tukaj," je ameriškim novinarjem pred VN ZDA povedal Vettel. "Rad bi užival na zadnjih dirkah s to ekipo. V preteklih letih smo ogromno doživeli skupaj in zadnja dirka v Abu Dabiju bo zame prav poseben trenutek. Da, v Abu Dabiju ne smem testirati z nobeno drugo ekipo, a v tem trenutku ne razmišljam o tem. Mislim, da obstajajo razlogi za to in verjamem, da jih lahko razumete," je dodal Nemec. Na vprašanje, ali je od ekipe pričakoval kaj drugega, je 27-letnik odvrnil: "V bistvu ne."

Kvalifikacije bo izpustil

Vettel je imel v letošnji sezoni ogromno težav z (ne)zanesljivostjo Renaultovega motorja, zaradi prekoračitve dovoljenega števila rezervnih delov pogonskega sklopa pa ga v Austinu čaka kazen desetih startnih mest. Svetovni prvak je že napovedal, da bo dirko začel iz boksov, medtem ko se kvalifikacij sploh ne namerava udeležiti. 

"V prvem delu sezone smo imeli veliko težav z zanesljivostjo. Na treningu bomo poskušali maksimizirati kilometrino. Osredotočeni smo na dirko, saj kvalifikacije za nas niso tako pomembne, če bom dirko začel iz boksov. Namesto da bi na kvalifikacijah obremenjeval dirkalnik, kar bi lahko kasneje obžaloval v Braziliji ali Abu Dabiju, jih bom raje izpustil," je povedal Vettel, čigar odločitev ni pogodu ameriškim organizatorjem. 

"Lahko se pogovarjamo o obveznostih, a na koncu je potrebno urediti situacijo z motorji. Pravila so enaka za vse. Naša krivda je, da smo bili na začetku sezone pohlepni in motorjev nismo izrabili do konca. Daniel (Ricciardo, op. a.) se je v tem pogledu bolje odrezal in imel nekaj več sreče. Situacija je, kakršna je. Z veseljem bi jo spremenil in kot običajno nastopil na kvalifikacijah," je sklenil nemški šampion.

Več o dogajanju v F1 preberite na:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.