Šport
15 ogledov

Vettel: Prej bo prišlo do nesreče

sebastian vettel EPA
Nova pravila v formuli 1, ki bodo začela veljati na dirki v Singapurju konec tedna in omejujejo pogovore po radijskih zvezah med moštvi in dirkači, povzročajo precej razburjen.

Tudi štirikratni svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel je prepričan, da bo varnost na stezah zaradi odločitve Mednarodne avtomobilistične zveze slabša. "Bolj verjetno je, da bo prišlo do kakšne nesreče," pravi Vettel. "Težava je v tem, da so sodobni avtomobili zelo zapleteni. Skupek delovanja vseh delov je tako zapleten, da vsega ne moremo imeti nenehno pred očmi. Doslej so za spremembe na dirkalnikih skrbeli iz boksov, zdaj bomo to morali prevzeti dirkači. Morda ni ravno najbolj briljantna zamisel," je krovno zvezo Fio nekoliko okrcal zmagovalec 39 dirk.

Fia se je sicer nedavno odločila, da bodo dirkači lahko z moštvom prek radijskih zvez komunicirali precej manj kot doslej. Po novem tako ne bodo več dobivali informacij o časih sektorjev tekmecev in o količini goriva v dirkalniku, prepovedana pa bodo tudi kakršnakoli kodirana sporočila in tehnična vprašanja voznika.

Pravila so nekoristna

Z novimi pravili se ne strinja tudi dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso"So nekoristna. To je tako, kot da bi pri košarki ali nogometu prepovedali trenerju komunicirati z igralci. Na koncu je formula vseeno zelo konkurenčen šport. Nekatera sporočila, ki jih dobimo, so glede varnosti, ne zgolj glede vožnje."

Dirkač je še dejal, da spremembe pravil pri Ferrariju ne bodo imele velikega vpliva: "V našem moštvu so bila sporočila preko radia že do zdaj redka in nova pravila ne bodo spremenila naših priprav na dirke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.