Šport
22 ogledov

Vettel razmišljal o odhodu iz F1

sebastian vettel vn avstralije melbourne EPA
Sebastian Vettel je zaradi menjave osemvaljnih motorjev s šestvaljniki razmišljal celo o odhodu iz najodmevnejšega dirkaškega tekmovanja na svetu.

Štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel je bil že pred začetkom letošnje sezone eden najglasnejših kritikov novega pravilnika, ki je naposled ključno pripomogel h koncu njegove dominacije. Nekaj podobnega se je zgodilo že leta 2005, potem ko je Michael Schumacher v sezoni prej nanizal 13 zmag, kar je F1 zreduciralo na monotone nedeljske popoldneve. 

Komisarji so takrat z novimi pravili uspešno prekinili dominacijo Ferrarija, zato se je Vettel upravičeno bal za svojo prihodnost. Njegovi strahovi so se uresničili že v uvodnem delu sezone, ko se je njegova Renaultova pogonska enota izkazala za nekonkurenčno dominantnemu Mercedesu

Stopa v neznano

"Seveda, človek razmišlja o marsičem," je v intervjuju za Auto Motor und Sport povedal Vettel. "Kar naenkrat ti manjkata dva cilindra. Dirkalnika ne moreš vžgati, temveč ga zažene računalnik. Človek se vpraša ‘kaj ima to z dirkanjem?’ Toda, kakšne so alternative? Dirkalniki so počasnejši, a še vedno hitrejši od vseh ostalih," je dodal aktualni svetovni prvak, ki se bo v Abu Dabiju poslovil od dolgoletnega naziva.

Vettel bo po koncu sezone zapustil RedBull in se preselil k Ferrariju, čeprav na uradno potrditev še čakamo. "Upam, da bomo kmalu oznanili, kaj se dogaja, a potrebno je ostati potrpežljiv. Zavedam se, da je pred mano težka naloga, še posebej zdaj, ko ima Mercedes takšno premoč. Stopam v neznano, kar je vedno tvegano. Če ne bi verjel, da sem lahko tam uspešen, si tega ne bi upal narediti," je zaključil 27-letnik.

Več o dogajanju v F1 preberite na: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.