Šport
23 ogledov

Vettlu naknadno odvzeli tretje mesto

sebastian vettel EPA
Dirka svetovnega prvenstva formule 1 v Mehiki je dobila nepričakovan razplet. V skladu s sodniško odločitvijo se je namreč spremenil vrstni red na vrhu razvrstitve.

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari) je po desetsekundnem kazenskem pribitku izgubil tretje mesto, največ je pridobil Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), ki je tako skočil na stopničke.

Prvi dve mesti na dirki za veliko nagrado Mehike sta ostali nespremenjeni. Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) je zmagovalec dirke svetovnega prvenstva formule 1. Drugo mesto je osvojil njegov moštveni sotekmovalec Nemec Nico Rosberg, ki je obdržal skupno vodstvo v SP in je že za korak bližje naslovu svetovnega prvaka.

Vettel je po izrečeni kazni padel na peto mesto, Nizozemec Max Verstappen (Red Bull) pa je s petega mesta napredoval na četrto.

Tudi z novim razpletom dirke za zeleno mizo razvrstitev v skupnem seštevku svetovnega prvenstva ostaja nespremenjena. Skupno ima Rosberg 349 točk, Hamilton 330, Ricciardo ima po novem 242 točk, Vettel 187 točk, Finec Kimi Räikkönen (Ferrari) 178, Verstappen pa 177 točk.

Komentarjev 1
  • mrki 12:15 31.oktober 2016.

    kle so Bulovci igrali UMAZANO igro , tako kot lani Markez proti Valetu.