Slovenija
15 ogledov

Vevčani se ne bodo dali

Papir servis so v zadnjih štirih letih selili v Vevče, nato v Dobrunje, zdaj pa Žurnal24 main
Vevčani so ogorčeni, da ministrstvo ni ugodilo pritožbam na okoljevarstveno dovoljenje za Papir Servis v Vevčah.

Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je odločilo o pritožbah na okoljevarstveno dovoljenje za Papir Servis v Vevčah in eno pritožbo zavrnilo, ostale pa zavrglo. Vevčani kljub zanje negativnemu odgovoru ne bodo odnehali in bodo izkoristili vse pravne možnosti, je povedal Aleš Babnik iz Državljanske pobude Vevče.

Na ministrstvu so pojasnili, da so pritožbo organizacije Alpe Adria Green zavrnili, ostale, ki so jih med drugim podali četrtna skupnost Polje, civilna družba Spodnji Kašelj - Podgrad - Zalog ter posamezniki, ki jih je zastopala omenjena organizacija, pa zavrgli. Odločbo glede pritožb je ministrstvo na Agencijo RS za okolje poslalo prejšnji teden, agencija pa jo je nato vročila strankam.

Babnik je povedal, da krajani, ki nasprotujejo selitvi Papir Servisa v Vevče, že iščejo odvetnika, ki jih bo zastopal in jim pomagal doseči, da zbiranja in predelave odpadkov v njihovi bližini ne bo. Krajani sicer od začetka meseca, ko je bila predvidena dokončna selitev Papir Servisa iz Most v Vevče, zbirajo podpise proti selitvi. Po Babnikovih besedah so do sedaj zbrali 400 podpisov, do konca meseca, ko bodo z zbiranjem zaključili, pa jih pričakuje okoli tisoč.

Odločitev ministrstva o pritožbah na okoljevarstveno dovoljenje Papir Servisu omogoča začetek obratovanja na lokaciji v Vevčah, pa je povedala predstavnica za odnose z javnostmi v Papir Servisu Patricija Šašek. Pojasnila je, da okoljevarstveno dovoljenje sicer še ni pravnomočno zaradi nerešenih postopkov z agencijo Alpe Adria Green, je pa dokončno, kar je po njenih besedah dovolj za začetek obratovanja.

Pojasnila je, da bo Papir Servis v Vevčah s polnim delovanjem začel predvidoma prihodnji teden, nekatera dela pa potekajo že zdaj. Družba je sicer konec maja na vlado naslovila javni poziv za omogočanje obratovanja družbe na lokaciji v Vevčah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.