Šport > Nogomet
30 ogledov

Tudi tako lahko novinar izgubi službo

Real Madrid letalo EPA
Katalonski novinar je brez dela ostal zaradi neprimernega "čivka".

Rivalstvo med madridskim Realom in Barcelono pogosto preseže mejo dobrega okusa. Eden takšnih primerov se je nedavno zgodil v Kataloniji, ko je novinar Víctor Altadill na Twitterju "udaril" s povsem zgrešenim sporočilom.

Altadill, ki je občinstvu najbolj poznan po nastopih v radijski oddaji Goles de Radio Intercontinental, kot mnogi njegovi katalonski kolegi, ne skriva simpatij do Barcelone in na drugi strani antipatij do kraljevega kluba.

Kljub temu pa je s svojim tvitom poskrbel za nekaj, česar so se sramovali tudi njegovi delodajalci. Altadill je namreč na Twitterju zapisal, da si želi, da bi na letu iz Andaluzije (kjer je Real igral proti Granadi) proti prestolnici letalo Reala imelo težave s krili. 

Hitro dobil nogo

Sporočilo, kjer je predstavnik sedme sile Madridčanom želel letalsko nesrečo, je hitro zaokrožilo po spletu. Svojo pot je našlo tudi do vodstva Radia International, kjer so se Altadillu zahvalili za sodelovanje.

"Radio Internacional se je, glede na težo izjave na račun Real Madrida, odločil, da bo odslej nadaljeval brez pomoči Altadilla. Ta izjava se prav nič ne sklada z vključevalnim duhom naše postaje. Še naprej bomo skušali zagotavljati različna mnenja, ki ne bodo kršila elementarnih standardov spoštovanja in novinarske etike," so zapisali na spletni strani radijske postaje.

Victor Altadill Twitter | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.