Šport
74 ogledov

Levca čaka dolga rehabilitacija

Liga Seha, Gorenje Velenje, Zagreb twitter RK Gorenje Velenje
Rokometni klub Gorenje Velenje dlje časa ne bo mogel računati na Vida Levca, ki je utrpel hujšo poškodbo kolena.

Moštvo Gorenja Velenja je sobotno tekmodrugega kroga rokometne lige NLB v Novem mestu dobilo s 35:23. A uspeh je terjal visok davek, saj je klub iz Šaleške doline ostal brez Vida Levca.

Levi zunanji rokometaš si je v 53. minuti obračuna s Krko hudo poškodoval levo koleno, po podrobnejših pregledih pa je jasno, da ga čaka dolgotrajno okrevanje.

Levc je strgal prednjo križno in stransko vez, ob tem pa ima poškodovan tudi meniskus. Z istim kolenom je imel težave že jeseni, a se je odločil, da s pomočjo posebne opornice vseeno pomaga ekipi, ki se je med drugim prvič v zgodovini kluba merila v regionalni ligi Seha. Na 16 tekmah je dosegel 33 golov.

"Na sobotni tekmi državnega prvenstva si je Vid Levc poškodoval levo koleno. Preiskave so pokazale, da gre za hujšo poškodbo, saj si je strgal prednjo križno ter stransko vez, ob tem pa poškodoval tudi meniskus. Z rokometnih igrišč bo odsoten dlje časa, saj ga po operaciji čaka daljša rehabilitacija. Trenutno je koleno še otečeno, zato bo z operativnim posegom potrebno še nekoliko počakati," je dejal športni zdravnik Sašo Djurić

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.