Šport > Nogomet
30 ogledov

Vidal se je opravičil tudi policistu

Arturo Vidal EPA
Arturo Vidal se je izognil ponižujočemu sodnemu postopku, ki mu je grozil zaradi vožnje pod vplivom alkohola ter povzročitve prometne nesreče, v kateri je povsem uničil prestižnega Ferrarija.

Čilski nogometni zvezdnik je dosegel dogovor s tožilstvom, sodnik pa ne bo razpisal sodne obravnave, kar pa še ne pomeni, da Vidal ne bo plačal.

Vidalu se ni prav nič dobrega pisalo, saj v Čilu s strogimi kaznimi obravnavajo prometne kršitelje in vinjene povzročitelje prometnih nesreč, za nameček pa je po nesreči, ki se je 16. junija zgodila v predmestju Santiaga ob vrnitvi po noči preživeti v kazinoju, grozil še policistu. Nazadnje ga je le srečala pamet in se je ves v solzah javno pokesal ter opravičil, poleg tega je ostal del reprezentance, ki je v finalu Cope Americe premagala argentinske nogometne velikane za prvi osvojeni naslov prvaka južnoameriškega prvenstva.

Ferrari Artura Vidala | Avtor: EPA EPA
Ker se je obvezal, da bo poslej priden in se bo izogibal ekscesom, je tožilstvo odstopilo od kazenskega pregona. Vezist torinskega Juventusa je v sredo stopil pred sodnika v kraju San Bernardo. Sodnik je upošteval dogovor s tožilstvom ter v tem primeru ne bo razpisal glavne obravnave, ki bi bila precej mučna za 28-letnega nogometaša.

Vidal se je pred tem opravičil policistu Osvaldu Pezoi za vse žalitve in grožnje, ki mu jih je izrekel po nesreči, ki jo je sam zakrivil, vozniku drugega v nesreči udeleženega vozila bo plačal kar precejšnjo odškodnino, natančnega zneska čilski mediji niso razkrili, poleg tega pa bo doniral še nekaj športne opreme. Vidalu so ob tem za dve leti odvzeli vozniško dovoljenje, ob tem se je obvezal, da bo obiskoval zapornike po zaporih in jih spodbujal z motivacijskimi govori. Že pred tem se je odločil, da bo nagrado ob osvojenem prvenstvu namenil v dobrodelne namene.

Vidal in njegova soproga, ki je bila v nesreči v avtomobilu, sta jo odnesla brez hujših posledic. Po nesreči je Vidal noč preživel v zaporu, po streznitvi pa se je pokesal, čilski selektor ga ni izključil iz reprezentance, tako da je ostal del ekipe, ki je nato Čilu po streljanju enajstmetrovk s 4:1 prinesla prvo šampionsko lovoriko južnoameriškega nogometnega prvaka.

Vidala, ki mu pogodba z Juventusom letno nanese 7,2 milijona evrov, se sicer drži sloves porednega fanta, leta 2011 je bil skupaj s še nekaterimi drugimi soigralci za nekaj časa izključen iz reprezentance, na začetku letošnje sezone pa je bil zaradi vpletenosti v pretep v enem od nočnih lokalov v okolici Torina kaznovan s sto tisoč evri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.