Svet
45 ogledov

Videl moška, ki sta se poljubljala in ponorel

Omar Mateen MySpace
Kdo je moški, ki je odgovoren za najmanj 50 smrti obiskovalcev nočnega kluba v Orlandu na Floridi? Kot napadalca so identificirali Američana afganistanskega porekla Omarja Mateena.

V krvavem pohodu v klubu, kjer se zbirajo homoseksualno usmerjeni ljudje, je po zadnjih podatkih ubitih 50 ljudi, še 53 jih je v bolnišnici, od tega je nekaj pacientov v kritičnem stanju.

Sredi njegovega strelskega pohoda je policija strelca ubila; gre za 29-letnega moškega, ki se je rodil v Združenih državah Amerike, njegovi starši so v ZDA prispeli iz Afganistana. Kot piše ABC News Omar Mateen nikoli prej ni bil v kakršnikoli policijski preiskavi, ni bil kaznovan.

PREBERITE TUDI:

Glede na trditve policista, ki je med prvimi prispel na mesto krize s talci, so prvi streli v klubu odjeknili okrog dveh zjutraj. Napadalec je obiskovalce kluba zadrževal v prostorih, 50 jih je ubil, številne ranil. Sledilo je pregovarjanje s policijo, nato tudi streljanje. Tri ure po prvih strelih je policija napadalca ubila.

Homofob?

"Imamo sledi, ki kažejo, da se je napadalec nagibal k določeni ideologiji, to je islamskemu ekstremizmu, vendar za zdaj ne moremo še ničesar z gotovostjo potrditi. Preiskava v tem trenutku vodi še v vse smeri," je za ABC News povedal agent FBI-ja Ron Hopper.

Oče napadalca je medtem medijem povedal, da napad nima nobene veze z religijo, pač pa da je njegov sin postal zelo jezen, če je v mestu zagledal dva moška, ki se poljubljata.

"Žal nama je zaradi dogodka, opravičujeva se. Nisva se zavedala, da je najin sin zmožen storiti kaj takšnega. V šoku sva, tako kot cela ostala država," je za NBC povedal Mir Seeddique, napadalčev oče.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 15
  • Avatar čavez
    čavez 20:44 13.junij 2016.

    Islam največje zlo tega sveta.

  • erikkk 18:21 13.junij 2016.

    je zdaj presenečen ko je videl da 29 devic ni

  • Avatar čavez
    čavez 17:51 13.junij 2016.

    Podpiram da je dragec tarča v ZDA