Magazin > Bizarno
98 ogledov

Video, ki bi ga CNN zavrtel na sodni dan

Michael Ballaban je leta 2009, ko je bil pripravnik pri CNN-u, izvedel, da obstaja video, ki bi ga televizijska postaja zavrtela v primeru konca sveta. Našel ga je in objavil.

Ted Turner, ki je nekoč izjavil, da bo program tekel neprekinjeno in da bodo tudi konec sveta spremljali v živo, naj bi izdelavo posnetka naročil že pred leti. Kot poročajo, se je Turner bal jedrskega spopada.

Turner je v intervju leta 1988 potrdil obstoj videa, o katerem se je več let špekuliralo. "Vsi bi se morali razorožiti. Če imaš jedrsko orožje, ga boš nekoč tudi uporabil. Televizijske postaje svoj program ponavadi začenjajo in zaključujejo s himno. CNN, ki ima 24-urni program, bo svoj program zaključil le enkrat (ko nastopi sodni dan, op. avt.) in vedel sem, kaj to pomeni. Pred starim sedežem televizije sem zbral vojaški orkester in mu naročil, naj vadi himno. Pozneje sem jih prosil, naj zaigrajo še pesem 'Nearer, My God, to Thee'. Ta posnetek bi bil zadnji posnetek, ki bi ga CNN predvajal,“ je povedal medijski mogotec.

Ballaban pravi, da je CNN arhivarje in vodilni kader pripravljal na konec sveta oziroma na to, kdaj in kako uporabiti posnetek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.