Avto
232 ogledov

Trenutek, ko je motor zaplesal in razmetal voznika

Nesreča motorista Erica Bylett/Youtube Mirela xaption
Prizor motorista, ki pri visoki hitrosti zapade v tresenje krmila, zaradi česar izgubi nadzor in pade.

Tresenje krmila, ko zapade v resonanco, je med vožnjo z motorjem lahko ena največjih nevarnosti. Do tega lahko pride iz različnih vzrokov, največkrat je posledica okvare.

Video iz Kalifornije (ZDA) prikazuje, kako je neki motorist zaradi tresenja krmila izgubil nadzor in grdo padel. Posledice so bile še toliko hujše, ker ni nosil zaščitnega kombinezona. 

Priča, ki je snemala prizor, je dejala, da so na motorista postali pozorni že precej prej, saj so iz avtomobila večkrat videli, kako mu trese krmilo, pa je motorist krmilo vseeno držal celo zgolj z eno roko. Tako so se z motoristom peljali okoli 10 kilometrov, v tem času pa da je šestkrat skoraj izgubil nadzor. "Zato sem vzela telefon in si mislila, 'to je le vprašanje časa', zato sem želela posneti video v primeru, da se komu kaj zgodi," je v opis posnetka zapisala avtorica Erica Bylett. 

In res, v nekem trenutku motor silovito zapleše, vozilo obrne, razmeče voznika ter ga pokoplje pod seboj. Ostali vozniki so k sreči takoj ustavili in ni nihče povozil motorista, ki je bil le pošteno potolčen in odrgnjen.

V ozadju se sicer neposredno po nesreči zasliši sirena. "Ne, niso ga lovili policisti. Moji otroci so ravno gledali Pujso Pepo ... gre za veliko naključje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • macola 19:56 11.julij 2017.

    Pa dajte no, "novinarčki", ki to niste....saj ni treba dobesedno vse prepisat...VOLAN na motociklu?!

  • Ejsi_Disi 19:56 11.julij 2017.

    Ahahaha, pa saj ne moreš verjeti. Volan na motorju. Sem se pa vsaj nasmejal, čeprav je kar žalostno...

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 19:56 11.julij 2017.

    Razmetal voznika??Debilizem brez primere,še striček Google ma boljše prevode!