Šport > Zimski športi
37 ogledov

Nori švedski smučar ubežal snežnemu plazu

Nori smučar Youtube
Švedski ekstremni smučar Sverre Liliequist se je pretekli konec tedna znašel v zelo napeti situaciji, ki pa jo je preživel z značilno skandinavsko brezbrižnostjo.

Na posnetku je videti kako Sverre Liliequist, ki je profesionalni smučar že od leta 1999, za las ubeži snežnemu plazu, ob tem pa zmore še obrat "backflip" za 360 stopinj. Vratolomna vožnja se je dogajala na tekmovanju Big Mountain Competition Day, ki je do petka potekalo v okviru Swatch Skiers Cup v švicarskem Zermattu.

"Napačno smo ocenili teren. A na takšnem tekmovanju vedno skušaš doseči malce več in se zato malo bolj potrudiš. Zame je draž smučanja sicer v varnem drsenju po lepi snežni podlagi v prekrasnem naravnem okolju," je dejal Šved.

Za svojo ekipo Evropa je seveda dobil predstavljeno etapo, svojega konkurenta iz moštva Amerik - Kanadčana Roryja Bushfielda - je zanesljivo ugnal. Sicer pa so organizatorji zatrdili, da ni šlo za snežni plaz, temveč le za snežni oblak, ki ga je povzročil veter. Oglejte si posnetek in presodite sami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.