Svet
18 ogledov

Video: Razjarjeni oče v sodnico vrgel stol

Stol Youtube
Oče dveletne deklice, ki jo je do smrti zbil neki moški, je iz protesta nad po njegovem milo kaznijo v sodnico zalučal stol.

Dogodek, ki se je v petek zgodil na sodišču v nizozemskem mestu Roermond, je precej razburil državo in že ima posledice tudi v tamkajšnji politiki. 

Sodišče je sodilo poljskemu šoferju zaradi povzročitve smrti treh ljudi, poleg deklice sta namreč umrla tudi njena stara starša. Izvedenci so dognali, da je šofer vozil krepko prek omejitve.

A sodnica se vseeno ni odločila za zaporno kazen, temveč je šoferju prisodila 120 ur dela v korist skupnosti. Le če tega ne bo opravil, bo moral v zaporu preživeti 60 dni.

Ko je prebrala to odločitev, je očetu deklice, ki je v dvorani poslušal obsodbo, "počil film." Zagrabil je bližnji stol in ga z vso močjo zalučal proti sodnici. Zaradi oddaljenosti pa je stol treščil na tla še preden je dosegel sodnico, medtem ko so varnostnika pretresenega očeta takoj spravili iz dvorane.

Lokalni mediji poročajo, da je sodba še toliko bolj presenetljivo mila, ker Poljak ni nikoli pokazal znakov obžalovanja za smrt trojice.

Sodba je precej razburila nizozemsko javnost, vidni član nizozemskega parlamenta Joram van Klaveren je tako celo izjavil, da gre za "absurdno" blago odločitev.

Komentarjev 1
  • maresem 20:28 23.november 2014.

    Pa to kuzlo od sodnice bi bilo treba.... da ne napišem kaj.... in ne samo stol v glavo, razen, če bi se ji zabil v tisto njeno puhlo pokvarjeno glavo.