Svet
25 ogledov

Video: Se srbski policisti dogovarja za podkupnino ali kazen?

Na Youtubu so včeraj objavili video ameriškega voznika avtomobila, ki ga pri povratku iz Liberlanda zaustavi srbski policist, ki se nato z njim dogovarja za podkupnino.

Američana Jaela in njegovega sopotnika so srbski policsiti zaustavili pri Subotici; zaradi domnevnega prekrška so mu napisali kazen. Brez siceršnjega dokaza, da je vozil prehitro, so mu rekli, da kazen za takšen prekršek znaša 2500 dinarjev in 50 evrov.

Američan ni znal srbsko, policist ne angleško, Nemec v avtomobilu pa je skušal prevajati. Dogovarjanje je trajalo uro in pol.

Med postopkom zvišali kazen

Policist je na tujca začel celo kričati z besedami: "Imaš denar za plačilo ali ne?" Američan je postopek ves čas snemal z mobilnim telefonom, iz avta ni hotel. Policisti so mu med postopkom kazen zvišali na 3500 dinarjev. Potnega lista mu policist ni želel vrniti rekoč: "Pasuš ostane!", pri čemer je spet povzdignil glas.

Po nekaj minutah prepira ga je vprašal po naslovu, da mu bodo kazen poslali po pošti. Zatem ga je spet pozval, da pristopi k policijskemu avtu, kar je ameriški voznik spet zavrnil.

Zagrozili z odvzemom potnega lista

Med prepirom je nato pristopila policistka; pojasnila je, da naj bi bila težava v tem, da voznik nima dovolj dinarjev, da bi plačal kazen, pač pa da jo je bil pripravljen del plačati v dinarjih, del v evrih. Američan ji je povedal, da ves postopek snema, pri čemer se je policistka vznemirila in s povišanim tonom zahtevala posnetek.

Policista sta nato poudarila, da mu bosta najmanj za pet dni odvzela potni list in da ne bo mogel zapustiti Srbije. Na koncu so se nekako dogovorili, da se voznik odpelje do bančnega avtomata, kjer naj bi dvignil denar in jim ga prinesel v Subotico na policijo.

Voznik je na koncu policistom pomahal rekoč: "Vidimo se na Youtubu!"

Kdo ima (bolj) prav?

V komentarjih pod posnetekom so mnenja sicer deljena; medtem ko se eni postavljajo na stran policistov, da je bil postopek vendarle korekten, češ da če plača na licu mesta, kazen znaša manj, kot sicer, se drugi postavljajo na stran voznika in izpostavijo predvsem, da policisti niti niso ponudili nobenega dokaza, da je do prekrška, torej do prehitre vožnje sploh prišlo.

Posnetek si je le v nekaj urah od objave ogledalo več kot 230 tisoč ljudi.

Komentarjev 6
  • ARBAJTER 00:34 10.junij 2015.

    Skorumpirana policija, kar se tega tiče, dam možakarju čisto prav. Ni pa prav, da soli pamet policajem, ko bi moral vedeti, da bo potegnil takratko. Seveda je bil prepričan, da kot američan lahko podjebava tudi policaje. Ne vem, če bi ...prikaži več se z domačimi copsi takole zajebaval.

  • Žontar Matej 09:20 08.junij 2015.

    kaksna je uradna valuta v Srbiji? Dinarji. Zakaj bi placeval v eurih in v dinarjih?

  • dragec 13:21 04.junij 2015.

    Srbska policija je zelo skorumpirana