Avto
73 ogledov

Kaj ostane od fiata seicenta, ko se zaleti v zadek volva XC70?

Volvo XC70 proti fiatu seicentu Youtube
Ko so pri evropskem konzorciju Euro NCAP pred 16 leti na testu trčenj preizkusili fiat seicento je prejel eno in pol zvezdice za varnost. Prav tak seicento se je zaletel v zadek enega najbolj varnih vozil svojega časa volva XC70, ki je svoj čas na testu prejel najvišjo oceno za varnost. Kakšen je bil rezultat? Poglejte si video spodaj.

Po besedah poljskega lastnika karavanskega volva CX70 je na avtocesti med upočasnjevanjem vožnje v njegovo vozilo od zadaj naletel voznik fiata seicenta.

Rezultat močnega trka je, da je imel volvo nekoliko počen zadnji odbijač, medtem, ko je bil mali italijanski avtomobil razbit skoraj do neprepoznavnosti. Na srečo potnika v seicentu nista bila resneje poškodovana.

 
Komentarjev 6
  • BorutK 03:28 30.april 2016.

    Fiat je pač jajc, majo eno tako 20letno slabo serijo že, ampak sej bo, ponos čez življenje al kako že? :D lp b

  • jakec1575 23:52 29.april 2016.

    Stvar je fizikalno precej preprosta. tudi novi Volvo X90 to uposteva, zato se precej hitro zdrobi na kosce na prvih 20-40- cm. Kletka pa ostaja cvrsta. Energija sunka oz udarca nesrece se mora razprsiti preden pride do kabine. Če bi ...prikaži več bil avto povsem tog in trd bi se vsa sila direktno prenesla na voznika, ki bi v celem avtu umrl zaradi polomljenih vratnih in drugih vretenc. prav namen razprsitve sunka sile je v tako imenovanih zmečkljuvih conah. V zgornji zgodbi pa je itak v igri tudi masa vozila. Dejstvo je, da je varen majhen avto bistveno tezje narediti, saj imas manj manevra za zmečkljivo cono. Zato se tu pokaze pravo znanje.

  • vzev 22:37 29.april 2016.

    Jaz, govorim nasplošno za FIAT, ne direktno za tale avto na sliki.