Avto
63 ogledov

Test: Koliko časa človek zdrži v razgretem vozilu

Tyrann Mathieu Youtube
Zvezdnik ameriškega nogometa in član moštva Arizona Cardinals Tyrann Mathieu je na nevaren način opozoril, kako neodgovorno je puščati hišne ljubljenčke v razgretem avtomobilu.

Tyrann Mathieu je v sodelovanju z organizacijo za zaščito živali PETA demonstriral kaj se dogaja z ljudmi in živalmi, ki so zaprte v avtomobilu parkiranem na soncu.

Zaprl se je v avtomobil, ki ga je parkiral na soncu pri temperaturi 32 stopinj Celzija. "Resno, ne morem si predstavljati, da bi pustil svojega psa v vozilu na takšen način," je dejal, dokler je še sedel v vozilu.

Zvezdnik ameriškega nogometa se je predal po osmih minutah sedenja v vozilu, ko se je temperatura povzpela na 50 stopinj Celzija. Njegova majica je bila povsem preznojena. "V kolikor ste se odločili, da bo pes vas družinski član, naj to tako tudi bo," je rekel Mathieu.

Novi zakon v Tennesseju dovoljuje ljudem, da vdrejo v vozilo in rešijo hišnega ljubljenčka. Zakon je začel veljati 1. julija. Zakon sicer za vdor v vozilu ljudi ščiti le v 16 ameriških državah, se pa v vseh zveznik državah puščanje hišnih ljubljenčkov zaprtih v avtomobilu na soncu smatra za zlorabo.

Preden kdorkoli vdre v vozilo, mora preveriti, če je vozilo sploh zaklenjeno. Psi, tako kot otroci, ne vedo, kdaj so v nevarnosti, da doživijo šok.

Komentarjev 2
  • Pepe007 12:51 24.julij 2015.

    Sedaj pa preverimo slovensko prometno zakonodajo :), ki je kot zmeraj butasta, hudo luknjasta in škodljiva. V starih časih avto pripelje pred železniški prehod Pragersko. Običajna čakalna doba, če si bil dovolj srečen je bila 15 do 20 minut. Mogoče ...prikaži več je še sedaj tako. Zakon zahteva, da motor ugasneš, če vozilo stoji dalj kot 3 minute, klima ne dela, kazen 100 €. Dobro, odpreš okno, malo pomaga. Vseeno pa je po pompu sodeč lahko nevarno za določene prebivalce vozila.Ali bo kdo od odgovornih malo mignil z glavo in spremenil 5. člen ZPrCP?

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:07 24.julij 2015.

    Zato pa obstajajo okna pri avtomobilih. Da se uporabljajo.