Avto
956 ogledov

Video: S kolesom vlekel avto - čez Ljubljano!

Kolesar vleče avto Youtube/Dzigr
Slovenska socialna omrežja se šibijo zaradi komaj verjetnega videa priletnega kolesarja, ki s kolesom čez Ljubljano vleče svoj avtomobil!

Dogodek se je glede na naloženi datum različnih videov očitno zgodil včeraj. V glavni vlogi je bradati kolesar, že globoko v upokojenski dobi, ki po Zaloški ulici in drugih ljubljanskih prometnicah s kolesom vleče avtomobil. Pri tem si je pomagal kar s paletnim viličarjem, s katerim je mali avto dvignil v zrak, držalo pa privezal na kolo. Pri tem ni šlo brez težav, veliko je bilo vijuganja, avto se je v bližini Pediatrične klinike že pošteno nagnil z vlečne naprave.

Pod eno od objav na Facebooku se je javil mehanik, ki je zapisal: "15 km ga je slepal do mene za po...., sem bil kar sokiran ko sem ga zagledal doma in to pri skoraj 70 letih zavidljivo..."

Avto sicer ni bil v ravno rožnatem stanju, vidi se, da ima zvita vrata, prav tako je nekdo, menda bivši lastnik, v komentar zapisal, da je avto dal skozi že "boga in pol".

Pri avtu gre v resnici za tip avta-mopeda, torej vozilca, ki, ko deluje, ne preseže hitrosti 45 km/h, zato ga je mogoče voziti z izpitom za moped. Gre za 2,6 metra dolg model aixam, ki po podatkih spletne strani Carfolio.com tehta 350 kilogramov.

O zakonitosti takšnega početja pa raje ne bi ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • max 12:34 05.maj 2017.

    Pustimo ob strani, ali je, ali ni to prekršek.Dejstvo je, da je 68 letni možakar pravi "kerlc", marsikateri nafitnesiran in napihnjen mladenič bi po 100 metrih take telovadbe ispustil dušo.

  • Senior 19:09 04.maj 2017.

    Ljudje si pač pomagajo, kakor vedo in znajo.

  • Zmago 14:20 04.maj 2017.

    Okolju prijazna konkurenca vlečni službi. ;-))