Šport > Nogomet
12 ogledov

Vidić priznal poraz: cilj je 4. mesto

nemanja vidić chelsea manchester united Reuters
Branilec Manchester Uniteda Nemanja Vidić je po porazu proti Chelseaju priznal, da rdeči vragi nimajo več realnih možnosti za ubranitev naslova angleškega prvaka. Podobno meni José Mourinho.

Manchester United je v 22. krogu angleške Premier League gostoval na Stamford Bridgeu, kjer je naletel na razpoloženega Samuela Eto'oja, ki je s hat-trickom pričaral nasmeh na obraz trenerja modrih Joséja Mourinha.

''Zaostanek je prevelik, zato se moramo zdaj osredotočiti na uvrstitev med prve štiri. Treba je ostati pozitiven, saj nismo odigrali slabe tekme. Chelsea je imel tri priložnosti in trikrat zadel, mi pa smo bili kaznovani za vsako napako, ki smo jo naredili,'' je dejal Vidić, ki je v 91. minuti zaradi prekrška nad Edenom Hazardom prejel rdeči karton.

''Ne bo lahko, vendar se moramo boriti, da se uvrstimo v Ligo prvakov. Ostati moramo složni in še naprej trdo delati. Upam, da nam bo z nekaj sreče uspelo,'' je dodal srbski reprezentant.

Vidić krivde za, milo rečeno, slabo sezono Manchester Uniteda ne pripisuje trenerju Davidu Moyesu. ''Ne moremo vedno govoriti le o trenerjih. Igralci so naveličani govoriti o tem, saj se trener trudi po najboljših močeh. Taktično smo igrali dobro,'' je odvrnil Vidić, ki zaradi rdečega kartona ne bo mogel zaigrati na povratni tekmi angleškega pokala proti Sunderlandu.

''Občutek imam, da je bila odločitev zelo stroga, saj sem šel na žogo. Po mojem mnenju ni bil rdeči karton, zato sem bil razočaran,'' je še povedal 32-letnik.

Trener Chelseaja José Mourinho je po tekmi hvalil Samuela Eto'oja in rdeče vrage odpisal iz boja za naslov angleškega prvaka. ''Man United je Man United. Matematično je mogoče, vendar bo težko. Arsenal vodi za 14, City za 13, mi za 12. Morda bo ena izmed ekip popustila, a da bi vse tri izgubile toliko točk, bi bilo težko,'' je povedal Portugalec in dodal: ''Preostane jim boj za četrto mesto in verjamem, da jim lahko uspe.''

Mourinho je v Londonu vpisal 100. zmago v Premier League, kar mu je uspelo na vsega 142 tekmah. ''Pomembnejše so tri točke, ki smo jih osvojili. Seveda je lepo in sto zmag v Premier League je fantastično za mojo kariero, a najpomembnejša je zmaga,'' je pozornost nazaj k ekipi usmeril ''Edini''.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.