Šport
10 ogledov

Vijoličasti najverjetneje z Izraelci

Tavares Mendy Cvijnović Olimpija Ljubljana večni derbi Pokal Slovenije Hervis Lj Nino Verdnik
Maribor se bo v tretjem predkolu Lige prvakov, če bo v njem zaigral, pomeril z izraelskimi ali andorskimi nogometaši.

Evropska nogometna zveza (Uefa) je opravila žreb tretjega predkola Lige prvakov. Slovenski prvaki iz Maribora v drugem krogu igrajo z mostarskim Zrinjskim (prva tekma se je končala z 0:0), če bodo uspešni, pa se bodo v naslednjem krogu pomerili z boljšim iz obračuna med Santo Colomo iz Andore in Maccabijem iz Tel Aviva. Izraelci so prvo tekmo v gosteh dobili z rezultatom 1:0, edini zadetek je v 64. minuti zabil Šved Rade Prica.

Povratna tekma 2. predkola med Mariborom in Zrinjskim bo v Ljudskem vrtu 23. julija, prve tekme 3. predkola pbodo nato zmagovalci igrali 29. in 30. julija, povratne dvoboje pa teden dni pozneje.

Mariborčani oziroma Mostarčani bodo gostitelji prve tekme 3. predkola. Če bo zmagovalec drugega para izraelsko moštvo, pa domače tekme ne bo smelo igrati na svojem stadionu, saj je Uefa v četrtek zaradi napetih političnih razmer v tej državi začasno prepovedala izvedbo vseh tekem v Izraelu.

Koper v Turčijo ali Gruzijo

Po žrebu predkroga lige prvakov je bil opravljen še žreb 3. predkola Lige Evropa. Koprčani, ki imajo od obeh slovenskih ekip boljše izhodišče pred povratno tekmo, bodo ob morebitnem uspehu tekmovanje nadaljevali bodisi pri turškem Bursasporu ali gruzijskem Čihurju Sačhereju. Gruzijcem je na prvi tekmi uspelo iztržiti remi brez zadetkov. Koper je včeraj v gosteh z 2:1 sicer presenetljivo premagal Nefči Baku, povratna tekma bo v Kopru 24. julija.

Slabše kaže Goričanom, saj so prvo tekmo v gosteh pri norveškem Moldeju izgubili z 1:4. Če bodo vseeno napredovali, jih v 3. predkolu čaka zmagovalec dvoboja med albanskim Lačijem (ta je v 1. predkou izločil velenjski Rudar) ter ukrajinsko Zorjo Lugansk. Ukrajinci so že v gosteh slavili s kar 3:0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.