Šport
22 ogledov

Vijoličasti "skrivajo" Stojanovića

Priprave Maribor
1/7
Katarina Ponjavić
Nogometaši Maribora so uvodna pripravljalna dvoboja na spomladanski del zaključili zmagovito. Obakrat v kadru ni bilo mladega Petra Stojanovića, ki je blizu selitve v turški Bešiktaš.

Mariborčani so med tednom v Lendavi s 4:0 ugnali madžarski ZTE, prvi del priprav pa so zaključili včeraj v Kidričevem, ko so z 2:1 ugnali domači Aluminij. "Trenutno smo še v fazi kondicijski priprav, tako da so noge še težke. Naslednji teden nam bo trener Ante Šimundža zagotovo namenil nekaj več treningov z žogo. Veselim se selitve v Moravske toplice, kjer bomo imeli odlične pogoje za delo," je po koncu tekme proti Aluminiju povedal kapetan vijolic Marcos Tavares, ki je v drugem polčasu z uspešno izvedenim strelom z bele točke potrdil zmago svojega moštva.

Zahović noče tvegati

Trener Ante Šimundža je tudi v Kidričevem preizkusil praktično vse razpoložljive igralce z izjemo obolelih Arghusa, Damjana Boharja in Erika Janže, v kadru pa ni bilo Jasmina Handanovića in Petra Stojanovića. Medtem ko izkušeni vratar trenira po predvidenem programu, pa je desni bočni branilec morda že odigral svojo zadnjo tekmo v vijoličastem dresu.

Po zadnjih podatkih naj bi bila kupčija med Mariborom in Bešiktašem v višini treh milijonov evrov praktično že sklenjena, tako da strokovni štab Maribora na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem noče ničesar prepustiti naključju in mladega Stojanovića ne izpostavljajo tveganjem na pripravljalnih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.