Slovenija
20 ogledov

Vikend vroč, začetek tedna ohladitev

Sonce Shutterstock
Čaka nas sončen in vroč konec tedna. Morje bo vsak dan toplejše. V gorah bodo zvečer nevihte.

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, v notranjosti Slovenije se bodo pojavljale krajevne plohe in popoldne tudi nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29, na Primorskem do 31 stopinj. Več sonca bo jutri, le v gorskem svetu lahko proti večeru nastane kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 32 stopinj Celzija.

Najtoplejša bo sobota

"Najtoplejša bo sobota. Temperature se bodo marsikje dvignile nad 30 stopinj, lahko tudi nad 34 stopinj v zahodni Sloveniji, če bo pihal jugozahodnik," nam je dejal dežurni prognostik na Agenciji RS za okolje.

Sončno bo tudi v nedeljo, a se bo popoldne že začelo oblačiti. V severni polovici Slovenije se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte, ki pa se bodo nadaljevale tudi na začetku prihodnjega tedna.

"V ponedeljek prihaja ohladitev, vreme pa se bo nato v poletni režim vrnilo v sredo. Osvežitev bo kar velika. V torek temperature ne bodo presegle 23 stopinj," nam je še povedal dežurni meteorolog.

Raje na morje kot v gore

Pohodnikom vreme ne bo ravno naklonjeno. "V gorskem svetu se bodo ob koncu tedna ob večerih pojavljale nevihte, v nedeljo pa bodo nevihte čez cel dan." Bo pa vreme toliko lepše na morju. Po besedah dežurnega meteorologa se bo na prijetnih 24 stopinj segrelo tudi morje.

Komentarjev 1