Šport
14 ogledov

''Gangnesu je bilo bolj mučno''

peter prevc EPA
V norveškem Vikersundu je bilo vse v znamenju Petra Prevca in Roberta Kranjca, ki sta v manj kot 24 urah poskrbela za dve zmagi slovenskih orlov.

Če je Peter Prevc v petek zablestel v poskusni seriji, nato pa na tekmi storil manjši napaki, je bila v soboto slika ravno obratna.

"Res je bilo vse skupaj obratno kot včeraj na tekmi, ko sem poskusni skok naredil najbolje, nato sem dvakrat naredil malo napako. Danes sem v poizkusni seriji še enkrat naredil napako, nato pa je šlo vse bolje in bolje. Malo sem še pogledal kamero, premislil, kako je skok izgledal skozi moje oči, mojo glavo in kako bi moral izgledati v resnici. Potem je bilo vse skupaj lažje. Nekako sem dobil nov fokus kako skočiti in uspelo je dobro,'' je povedal slovenski šampion, ki se s četrtim mestom na prvi tekmi v Vikersundu ni pretirano obremenjeval. 

"Časa za prespati je bilo dovolj. Takoj, ko sem prišel v hotel, sem šel pod tuš in nato v posteljo. Vse je bilo normalno, danes je bil nov dan. Zjutraj sem naredil trening, nato smo šli na tekmo in držiš se tistega, česar se moraš,'' je povedal Prevc.

Neprijetna prekinitev

Pred nastopom zadnjih dveh tekmovalcev finalne serije je vreme poskrbelo za daljšo prekinitev, a novopečenemu slovenskemu rekorderju to ni povzročalo preglavic.  

"Tisto čakanje je bilo malenkost mučno. Prepričan pa sem, da je bilo za Gangnesa veliko bolj mučno, saj je moral biti zapet, pripravljen, jaz pa sem imel še minuto časa več. Nekajkrat sem še ponovil skok, kaj moram narediti. Mislil sem si, da so razmere težke, da pa je lepo, da čakajo, predvsem pa, da bo potrebno res dobro skočiti, predvsem zaradi tega, ker so razmere res težke,'' je povedal Prevc.

Za konec je pokomentiral še svoj rekordni dosežek. ''Sigurno sem ponosen, da sem kot edini Slovenec to dosegel. Vedno je bil kdo pred malo, ali Robi ali kakšen izmed Primožov, Ulaga ali Peterka. Zdaj mi je to uspelo. Mi pa to ne daje nobenega zagotovila, da bom jutri še vedno uspešen. Te lovorike bo potrebno dati na stran in se zbrati na skoke."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.