Šport
95 ogledov

Srbski tenisač besnel nad hrvaško sodnico

troicki čičak Youtube
Srbski tenisač Viktor Troicki je na dvoboju drugega kroga OP Avstralije znorel po sporni odločitvi hrvaške sodnice Marije Čičak.

Viktor Troicki, 35. igralec sveta, je v drugem krogu uvodnega grand slama nove sezone premagal italijanskega veterana Paola Lorenzija s 6:3, 1:6, 7:6(3), 3:6, 6:3 in dobil še drugi maratonski obračun v Melbournu, potem ko je v prvem krogu prav tako v petih nizih premagal bosanskega tenisača Damirja Džumhurja.

Troicki se je v zaključku tesnega obračuna z Lorenzijem sporekel z glavno sodnico Marijo Čičak. Pisala se je osma igra odločilnega niza, ko je 35. igralec sveta zadel neubranljivi udarec, s katerim bi si priigral odločilni brejk. Linijski sodnik je zaklical, da bila žoga v outu, po pregledu s sokoljim očesom pa se je izkazalo, da je bila vendarle v polju.

Čeprav je bil Lorenzi daleč od žogice, je Čičakov odločila, da morata točko ponoviti.

'

''Kaj mi počneš? On je bil na drugi strani, sploh ni tekel. Ali veš, kaj si naredila? Ne morem verjeti,''
je besnel Troicki, ki je v nadaljevanju dvoboj odločil v svojo korist. O incidentu je spregovoril tudi na tiskovni konferenci.

viktor troicki | Avtor: EPA EPA
''Vedno izpade tako, kot da nekaj igram, a imel sem prav. Ne samo, da ni bil na žogi, temveč je bil na drugi strani igrišča. Ona pravi, da je treba ponoviti točko. Tudi če bi bil tam, je ne bi ujel. Neverjetno, kaj je videla in dosodila. Dobro, se zgodi. Celoten dvoboj je bila v redu, a naredila je napako v ključnem trenutku niza. Na srečo se je vse dobro izteklo. Ko bo videla posnetek, se bo smejala sama sebi,'' je prepričan Troicki.

Srb, ki je bil nekoč uvrščen celo na 12. mesto lestvice ATP, je imel v preteklosti kar nekaj burnih razprav z delivci pravice. Pred leti je na turnirju serije Masters v Rimu svoj prav dokazoval s pomočjo snemalca (prvi video), lani pa je zakuhal pravcati šandal v Wimbledonu, kjer je po porazu vpil na glavnega sodnika: ''Ti si idiot, najslabši sodnik vseh časov.'' (drugi video).

Komentarjev 1
  • LukaMB 17:05 18.januar 2017.

    Zakaj potem obstaja challenge na voljo, če pa sodnica lahko dela kot ji narekuje HDZ politika (hecam..) :D