Magazin > Film & Glasba & TV
142 ogledov

Viktorji so podeljeni

slavko bobovnik
1/19
mediaspeed
V dvorani Slovenskega narodnega gledališča Maribor je potekala 22. podelitev viktorjev, ki veljajo za osrednje priznanje na področju medijev in popularne kulture.

Drugič zapored so nagrade podeljevali v Mariboru, prireditev je režiral Marko Naberšnik, v voditeljski vlogi pa smo že četrtič lahko občudovali Bojana Emeršiča, ki se tokrat ni skrival za masko Zmaga Batine.

"Obnašajte se normalno. To pomeni, da čim manj kvakate (kva namesto kaj, op. avt.) in čim več pijete. Ker če pijete, ste  tiho in tako se boste najlažje pomešali med domačine," je Emerišič za začetek svetoval gostom iz prestolnice. Voditelj se je sicer tudi pošalil na račun malo manj znanih obrazov v dvorani in iz Vida Valiča in Petra Polesa, ki sedaj nimata več skupne oddaje. "Veste, kako je pri ločitvah. Vse dobi baba. Tako je bilo tudi pri njima. Pero ima oddajo, Vid pa ne,“ je povedal Emeršič.

"Začelo se je optimalno. Z misico Mišo Novak, ki sem ji bil do pasu. Nadaljeval sem s Pio Zemljič, ki sem ji bil do ramen, ker sem se vmes že malo potegnil. Tretjič sem to vodil z največji komiki, Slon in Sadež, Kobalom, itd., ki so mi bili do kolen. Danes moram to voditi sam. Potrudil se bom, da vas bom zabaval. Biti voditelj Viktorjev ni najbolj lušna stvar. To je kot velik kos surovega mesa, ki ga vržejo čez ograjo med leve. Kljub temu je naš viktor nekaj posebnega. Po eni strani se vsi delamo, da nam nič ne pomeni, po drugi strani pa naredimo vse, kar je dovoljeno in kaj ni, da bi ga dobili. Še vedno mi ni jasno, kako so ga nekateri dobili. Činč, činč (ponemal kihanje, op. avt.),“ je evolucijo svojega vodenja viktorjev opisal Emeršič in potožil, da še nima svojega viktorja.

Nagrade so dobili ...

Prva podeljevalca sta bila Polona Jambrek in Jure Godler, ki sta podelila nagrado za najboljšega voditelja informativne TV-oddaje. Nominirani so bili Igor E. Bergant, Marcel Štefančič in Slavko Bobovnik. Dobil ga je Slavko Bobovnik. "Ko smo danes popoldne končali snemanje pogovora s hrvaško predsednico, me je režiser vprašal, če upam povedati, da je polovica kipcev skupnih,“ je govor začel Bobovnik in dodal, da to drži, kljub temu je imel za režiserja sporočilo: "Če je polovica kipcev vaših, je tudi polovica napak vaših. Zakaj se potem opravičujem le jaz?“

Med informativnimi TV-oddajami so bile nominirane 24UR, Odmevi in Studio City. Prejeli so ga ustvarjalci Odmevov. Po 13. viktorja za to oddajo je prišla Rosvita Pesek, ki je v imenu celotne ekipe povedala, da upa, da bodo Odmevi ostali prva izbira gledalcev.

Za najobetavnejšo medijsko osebnost po mnenju uredništva STOP so razglasili igralca Jerneja Kogovška. "Sem mislil, da je večji,“ je povedal Kogovšek in se zahvalim vsem svojim "bližnjim in daljnim“ ter vsem, ki ga podpirajo, a tudi tistim, ki ga ne.

David Urankar in Anja Markovič sta podelila viktorja za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo. Nominirani so bile oddaje Firbcologi, Male sive celice in Ribič Pepe. Nagrajena je bila oddaja  Firbcologi.

Za naj radijsko postajo so se po lanskem uspehu Vala 202 poleg slednjega potegovali še Radio Aktual in Radio 1. Zmagal je Radio Aktual. "Radio Aktual je v zadnjih dveh letih dosegel 300-odstotno rast. Ta naš viktor pomeni, da smo končno dobili fanta za našo Anito – s trdim … Podstavkom,“ se je v govoru pošalil voditelj Klemen Bunderla. 

Za nagrado za radijsko osebnost so se letos potegovali Denis Avdić, Andrej Karoli in Blaž Švab. Dobil ga je Andrej Karoli.  Po nagrado ni prišel, ker je na počitnicah.

Viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca je dobila Tanja Žagar. Nominirani so bili še Jan Plestenjak in Modrijani. Tanja je povedala, da jo je pred časom petletni deček vprašal, ali že ima otroke. Ko je odvrnila, da jih nima, jo je vprašal: "Kaj pa vnuke?“ "Glede na to, da imam že dva viktorja, je morda prišel čas tudi za to,“ je nato še izjavila Žagarjeva.

V kategoriji najbolj zabavna TV-oddaja so se pomerile Slovenija ima talent, Znan obraz ima svoj glas in Dobro jutro. Kipec je šel v roke ustvarjalcem šova Znan obraz ima svoj glas. Po kipec je prišel Donald Rose, kreativni direktor POP TV. "Všeč mi je, da vas lahko tako zabavamo. Hvala ekipi, žiriji in vsem, ki se trudijo zabavati,“ je povedal.

Nato so podelili viktorja v kategoriji naj voditelj zabavne TV-oddaje. Nominirani so bili Katarina Čas, Klemen Slakonja in Peter Poles. Kipec je prejel Peter Poles, ki se je poklonil svojima konkurentoma in tudi Avdiću. Pozabil ni niti na Vida Valiča. "Manjka človek, brez katerega tukaj ne bi stal. Mislim, da bi viktorja morala dobiti skupaj. Njegovo ime sem že prilepil na kipec. Toliko, kot je moj, je tudi Vidov,“ je dejal Poles.

Za viktorja popularnosti v kategoriji naj televizijska osebnost so se potegovali Slavko Bobovnik, Rosvita Pesek in Jani Muhič. Kot je rekel Emeršič, trije pripovedovalci slabih novic. Viktorja je dobil voditelj 24UR Jani Muhič. "Tukaj nekaj smrdi, ker ga ni dobil Bobovnik,“ je povedal Muhič in čestital Rosviti Pesek in Slavku Bobovniku ter se gledalcem zahvalil za glasove.

Alfi Nipič je podelil zadnjega viktorja, in sicer nagrado za življenjsko delo. Prejela ga je igralka Milena Zupančič. Občinstvo se je igralki poklonilo s stoječimi ovacijami. "Nagrada je tudi zame presenečenje. Alfi, je bilo pa fino, ko sva bila še mlada in nisva dobila življenjskih nagrad,“ je dejala Zupančičeva in se spomnila dne, ko je dobila Borštnikov prstan. "Takrat sem se spraševala, če je to že konec,“ se je pošalila in dodala, da je Alfi dokaz, da kariere po teh nagradah še zdaleč ni konec.

Komentarjev 7
  • marabunta 13:43 19.april 2015.

    kdo pa sploh predlaga te nominirance, vsako leto ena in ista imena, a drugi v tej državi ne obstajajo??? Modrijani, Plestenjak, 24 ur, Odmevi,Karoli, ....halloooo, a to je vse kar imamo

  • KOJAK 13:42 19.april 2015.

    Lastnik revije STOP, ki podeljuje viktorje je lastnik Radia Aktual ... ti je zdaj bolj jasno? :)

  • Avatar roksa
    roksa 13:05 19.april 2015.

    Radio Aktual dobil viktorja!?!Za skozlat!!!!!!!