Slovenija
91 ogledov

Vile so šle po polovični ceni

Vila na obali Suzana Kos
Dražba. Dve vili na Bernardinu so prodali za skupno dober milijon evrov.

"Nepremičnini bomo zagotovo prodali naprej brez težav. Saj smo tudi za objekt v središču Portoroža nedavno našli kupca za milijon evrov (gre za poslovne prostore pod hotelom Riviera, op. p.) – prodali smo ga Slovencu. Komu bosta šli ti vili, pa za zdaj ne vemo," je po dražbi vil na Bernardinu povedala predstavnica kupca Mojca Peternelj.

V imenu družbe Factor projekt, ki je sicer v stoodstotni lasti Factor banke, je na dražbi na piranskem sodišču po polovični ceni kupila dve vili nad Portorožem s krasnim pogledom na Piranski zaliv in savudrijski rt.

Varščino vplačali trije

Prvo vilo, katere ocenjena vrednost je več kot 1,4 milijona evrov, je Factor projekt dobil po izklicni ceni 731 tisoč evrov, drugo vilo, za katero sta sicer varščino plačala še dva dražitelja iz Ljubljane, pa za dobrih 430 tisočakov. "Pri nadaljnji prodaji bodo zagotovo zaslužili vsaj od 50 tisoč do sto tisoč evrov na objekt, zlasti če bodo v nepremičninah uredili več stanovanj. O bogatih ruskih kupcih, ki se zanimajo za luksuzne nepremičnine na Obali, ne moremo govoriti, teh ni več; zdaj se na našem trgu pojavljajo predvsem Moskovčani, ki iščejo nepremičnine v rangu okoli 150 tisoč evrov," je povedala Stanka Premrl Lovšin, nepremičninska strokovnjakinja iz agencije Casabela.

Spomnimo, prvotni investitor Borut Krajnc, lastnik podjetja Merit, je najprej osem let čakal na gradbeno dovoljenje za nadstandardne hiše na razgledni lokaciji nad Portorožem, nato pa se mu je računica zalomila in upniki, glavni je Factor banka, so zahtevali svoje; vile so se znašle na sodni dražbi. Krajnc naj bi v projekt sicer vložil od 10 milijonov do 12 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.