Slovenija
116 ogledov

Viličarist obtožen smrti sodelavca

Slovenija 27.06.13, sojenje Vladimirju Babicu za povzrocitev smrti sodelavca, vi Rok Retelj
Sojenje. Vladimir Babič naj bi iz malomarnosti povzročil smrt drugega viličarista.

Tožilka Mateja Bahčič Resnik bi za Vladimirja Babiča predlagala enoletno zaporno kazen s preizkusno dobo dveh let, če bi obtoženi priznal povzročitev smrti iz malomarnosti.

Očitajo mu, da se maja lani v skladišču hale Willy Stadler v Veliki vasi pri Krškem ni prepričal, ali je njegova pot prosta, in je z naloženim viličarjem zadel manjši viličar. Ta se je prevrnil in stisnil viličarista, 43 letnega Mirka Kraševca iz Velikega Mraševega, ki je pozneje umrl in za seboj pustil pet mladoletnih otrok. Zagrožena kazen za tovrstna kazniva dejanja je od šestih mesecev do petih let zapora.

Ne prizna krivde

Zagovornik obdolženega Babiča je predlagal, da bi sojenje preložili do tedaj, ko bodo dorečeni dogovori glede odškodnine Kraševčevim. V tem primeru bi obdolženi priznal krivdo. Ker se to ni zgodilo, je Babič krivdo zanikal.

Odškodnino bi od podjetja

Odvetnik Drago Šribar, ki zastopa družino Kraševec, je na sodišču pojasnil, da družina ne bo terjala odškodnine od obtoženega Babiča, temveč od delodajalca Willija Stadlerja, ki ima svojo odgovornost zavarovano pri nemški zavarovalnici.

Iz tega naslova je bil družini že izplačan nesporni del odškodnine, ni se jim pa uspelo pogoditi za razliko in mesečno rento, ki pripada mladoletnim otrokom. "Zato je bila zoper Stadlerja vložena tožba," je pojasnil Šribar.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.