Šport
80 ogledov

Villa v finalu, Stevie G. brez lovorike

Christian Benteke EPA
Aston Villa se je z zmago nad Liverpoolom z 2:1 uvrstila v finale FA pokala, kjer jo čaka Arsenal. Steven Gerrard se od Liverpoola tako poslavlja brez tako želene lovorike.

Liverpool je bil v uvodnih minutah polfinalne tekme na Wembleyju več pri žogi, toda prvo priložnost je imela Aston Villa v 12. minuti, ko je po podaji Christiana Bentekeja z roba kazenskega prostora iz obrata ustrelil Charles N'ZogbiaSimon Mignolet pa je s fantastično parado žogo preusmeril prek prečke v kot za Villo. 

Liverpool je v 30. minuti po konstantnem pritisku prišel do vodstva. Fabian Delph je slabo izbil žogo iz kazenskega prostora po prodoru Joa Allena, do žoge je prišel Raheem Sterling, ki je v globino podal do Philippa Coutinha, ta pa je zadel za vodstvo redsov.

A to ni trajalo dolgo, saj je le 6 minut kasneje Benteke izenačil potem ko sta jack Grealish in Delph na levi strani napada odigrala lepo dvojno podajo, slednji pa je s povratno podajo na robu kazenskega prostora zaposlil belgijskega reprezentanta, ki je s plasiranim strelom premagal nemočnega rojaka Mignoleta.

V 54. minuti pa so igralci iz Birminghama povedli. Benteke je s peto žogo poslal do Grealisha, ki je vrnil žogo Delphu, ta pa čudovito zadet za preobrat in vodstvo. Villa je do nove priložnosti prišla po dobri uri igre, ko je Benteke lepo zaposlil Kierana Richardsona, ta pa je slabo ustrelil z roba kazenskega prostora in žogo poslal pod oblake.

Steven Gerrard | Avtor: EPA EPA
Steven Gerrard je imel v 80. minuti priložnost s prostega strela z 20 metrov. Kapetan Liverpoola je spravil žogo prek zidu, a je bil strel preslaboten in Shay Given ga je ustavil brez težav. Takoj v naslednjem napadu bi Villa lahko povišala prednost, ponovno sta bila v akciji Grealish in Benteke, Belgijec pa je s povratno podajo zaposlil Toma Cleverleyja, ki je ustrelil močno, a tudi nenatančno.

Šest minut pred koncem tekme so redsi zapravili novo priložnost, po kotu Gerrarda, je bil z glavo najvišji Dejan Lovren, toda ustrelil je prek vrat. Dve minuti kasneje bi lahko kapetan redsov izenačil, po podaji Coutinha s kota je bil Gerrard najvišji, premagal Givna, toda na golovi črti je strel z glavo odbil Richardson in ohranil vodstvo Ville. V sodnikovem podaljšku je Liverpool pritisnil na vso moč, toda tako Sterling kot kasneje Mario Balotelli in Lovren so žogo poslali prek vrat in Aston Villa bo imela po letu 1957 prvič priložnost osvojiti FA pokal, ko bo 30. maja igrala v finalu proti Arsenalu

Stevie G bo na dan finala praznoval svoj 35. rojstni dan, toda njegove želje, da bi na ta dan dvignil zadnjo lovoriko v dresu redsov, po sezoni se namreč seli v MLS k LA Galaxyju, so se klavrno končale z zadnjim sodniškim žvižgom sodnika Michaela Oliverja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.