Šport > Nogomet
20 ogledov

Villas-Boasa odnesel spor z Levyjem

andre villas boas Reuters
Angleški časopisi danes vsevprek poročajo, da je portugalski nogometni trener André Villas-Boas, ki naj bi se s Tottenhamom razšel sporazumno, dobil nogo zaradi nesoglasij s predsednikom kluba Danielom Levyjem.

''Eden izmed največjih mitov o modernem nogometu je, da je ta povsem odvisen od rezultatov. Seveda so rezultati pomembni - dva katastrofalna poraza v dveh tednih oslabita trenerjev položaj - a če si trener Tottenhama, boš imel z rezultati omejeno zaščito, razen če se razumeš z Danielom Levyjem. Drugič v 18 mesecih se je predsednik Tottehnama rešil trenerja, ki je pogrnil na ravni odnosov, ne rezultatov,'' piše The Times.

Tottenham se je pred začetkom sezone okrepil s številnimi nogometaši, ki niso bili vajeni angleškega nogometa. Prav pomanjkanje časa naj bi bil glavni razlog, da ekipa ni izpolnila svojega potenciala. ''Kako lahko tako hitro sodiš mladega igralca v tuji državi s tujim jezikom? Ne moreš. Krivde ne moremo pripisati nogometašem. Potrebovali so čas. André Villas-Boas ni imel težav s kakovostjo svojih nogometašev,'' piše Daily Mirror.

Jabolko spora med Levyjem in Villas-Boasom naj bi bil Emmanuel Adebayor, ki se ga je trener želel znebiti, predsednik pa naj bi zahteval, da ga vključi v dolgoročni načrt kluba. Nesoglasja med njima so se začela že med prodajo Luke Modrića in Garetha Bala. ''Villas-Boas bo imel zdaj čas premišljevati, ali se za vsem skupaj skriva Bale,'' še pomenljivo piše The Guardian.

Tottenham se trenutno nahaja na sedmem mestu premierligaške lestvice in za vodilnim Arsenalom zaostaja za osem točk. Spurse bo do nadaljnjega vodil njihov nekdanji nogometaš Tim Sherwood.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice